Dražen je dao napraviti i putovnice 6. 9. Do zadnjeg se nadao da će liječnica potpisati jer bez njezine dozvole nisu ga smjeli odvesti na put

Pet godina Sven se borio s opakim tumorom koji mu je dijagnosticiran još dok je bio beba. U kolovozu su liječnici u Klaićevoj roditeljima rekli da ne mogu više ništa učiniti i da preostaje palijativa.

Istodobno, uz pomoć Marina Rončevića i zaklade Mila za sve – dobili su ponudu za liječenje u Turskoj gdje su im davali šansu za uspjeh od 20 posto. Osiguran je i novac, 110. 000 eura. No, liječnici u Zagrebu zaključili su da bi prijevoz tamo ugrozio njegov život.

Ni mjesec dana kasnije Sven je u Zagrebu preminuo.

Njegovog oca do kraja života pratit će pitanje – je li moglo drugačije, je li mogao biti živ.

“Ja sam Svena pitao jedan dan – rekao Roki, je li možeš još izdržati da se boriš. Kaže on mogu tata, zašto, kad sam mu rekao da pokušavamo da ga prebacimo u jednu drugu kliniku gdje su čike rekle da mu mogu pomoći. Ali nisam uspio”, rekao je Svenov tata Dražen Jurković kroz plač.

Sven, njegovo treće, najmlađe dijete, preminuo je prije dva mjesece. Bilo mu je tek šest godina, od čega se punih pet borio s teškim oblikom tumora.

“Kad su ga dovezli u Zagreb, nisu mu faktički davali nikakve šanse. Ali hvala Bogu, nismo ni bili svjesni koliki je on borac. Iako je bio malen izborio se, izvukao se. Mukotrpan put, ali bilo je jedno vrijeme sve OK. Onda je ponovno došlo do povrata karcinoma”, kaže Dražen.

Taj put tumor se s nadbubrežne žlijezde proširio na trbušnu šupljinu. No i tu je bitku dobio. Neko je vrijeme opet bio dobro, ali tumor se vratio i treći put. Uoči lanjskog Božića, Jurkovići su iz Broda opet došli u Zagreb na liječenje.

“Sven nam je jedan dan prestao disati u stanu, ja sam ga na pola ulice uspio oživjeti. Nije lako prepričavati ovo ponovo”, priča Dražen kroz plač.

emoterapije i zračenja nisu pomogle

Nove kemoterapije i zračenja ovaj put nisu pomagale. Liječnici su pokušali s eksperimentalnim lijekom, ali ni on nije dao rezultate. Bilo je to krajem kolovoza.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Potvrđena optužnica protiv bivše ministrice u Vladi KS Amele Dautbegović

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv bivše…

Mlada Slovenka umrla nakon vakcinisanja Johnson&Johnson

Mlada Slovenka umrla je od posljedica moždanog udara manje od dvije sedmice…

Anketa: Da li bi stupili u brak s osobom druge vjere?

Bosna i Hercegovina od pamtivijeka važi za zemlju koja je oličenje multietičnosti.…

U saobraćajnoj nesreći kod Kiseljaka poginuo pješak

U mjestu Višnjica Polje kod Kiseljaka večeras se dogodila saobraćajna nesreća u…