ZDRAVLJE

LIJEČNICA POKAZALA BRZI TEST KOJI OTKRIVA PRAVO STANJE VAŠEG SRCA: AKO NE MOŽETE OVO UČINITI, HITNO NA PREGLEDDugovječnost se ne gleda samo u tome koliko dugo živite, već i u tome da ostanete zdravi što je duže moguće.

Test ‘sjedni-ustani’ može biti dobar način da se utvrdi koliko ste zdravi, a može i predvidjeti koliko ćete živjeti, pokazuju istraživanja.

Test započinjete stojeći, sjednete prekriženih nogu na pod, a zatim ponovo ustanete, objasnila je liječnica Azar za Today.com.

Istraživanje iz 2012. je otkrilo da je test ‘sjedni-ustani’ bio značajan pokazatelj mortaliteta kod sudionika između 51 i 80 godina.

Cilj je da pređete iz stajanja u sjedenje na podu i ponovno stojite bez ikakve pomoći ruku. Evo kako to napraviti:

Test ne uzima u obzir povrede, tako da ili pričekajte dok se ne izliječite da biste probali test ili nemojte pretpostavljati da su vaši rezultati finalni, a sve to je mjerilo vašeg zdravlja.

Azar dodaje da ovaj test radi sve vrijeme i da njen rezultat nije uvijek savršen, iako je odličnog fizičkog zdravlja. Mnogo faktora može doći u igru. Ako, na primjer, niste dobro spavali ili vas bole leđa, dajte sebi malo lufta. Postoji čitava ljestvica od 10 bodova s razlogom.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top