Kako Faktor nezvanično saznaje, David Coverdale i legendarni hard rock bend “Whitesnake” u sklopu svjetske oproštajne turneje održat će veliki koncert u Sarajevu.

Kako nam je potvrđeno iz više izvora, bend će sredinom jula održati istinski spektakl u Skenderiji (najvjerovatnije 19. jula), a na bini će biti i talentirani hrvatski muzičar Dino Jelusick, koji je novi član “Whitesnake” touring postave. Ova informacija još nije potvrđena na zvaničnoj stranici benda na kojoj stoji da će oni 2. jula nastupiti u Zagrebu, a četiri dana poslije u Beogradu.

Neumorni britanski rock majstori u više od četiri decenije postojanja, 13 studijskih albuma i multi-platinastih izdanja, ostaju jedan od najprepoznatljivijih bendova današnjice.

Podsjetimo, “Whitesnake” je 1978. godine osnovao David Coverdale, jedan od najvećih rock vokala u historiji, nakon odlaska iz benda “Deep Purple”, a on do danas drži poziciju lidera benda. Hitove iz prebogate karijere poput “Here I Go Again”, “Is This Love”, “Still Of The Night”, kao i “Give Me All Your Love”, “Crying In The Rain” ili “Slow An’ Easy”, te brojne druge koji su ih upisali u rock antologiju, bend će izvesti u Skenderiji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…