BIH

Kremlj reagovao na Vučićevu izjavu da će možda morati uvesti sankcije Rusiji!Peskov je istakao da Rusija cijeni svoje odnose sa Srbijom.

Kremlj razumije neviđeni pritisak sa Zapada pod kojim se rukovodstvo Srbije nalazi i cijeni stav predsjednika Aleksandra Vučića. Istovremeno, Moskva računa na dalji uzlazni razvoj odnosa između dvije države, rekao je danas portparol predsjednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov komentarišući Vučićevu izjavu da će Srbija možda morati da uvede sankcije Rusiji.

“Svjesni smo neviđenog pritiska kojem je rukovodstvo Srbije izloženo sa kolektivnog Zapada i svjesni smo cijene i napora srpskog rukovodstva koje je do sada uspjelo da izdrži upravo taj pritisak”, rekao je Peskov, prenosi TASS.

“Izuzetno cijenimo ovaj stav srpskog rukovodstva i nadamo se da će naši bilateralni odnosi nastaviti da se razvijaju uzlazno”, naglasio je portparol Kremlja.

Peskov je istakao da Rusija cijeni svoje odnose sa Srbijom.

“Oni imaju duboke istorijske korijene, imaju veoma, veoma sadržajnu sadašnjost i sigurni smo da imaju veoma velike izglede za budućnost”, dodao je on, prenosi nova.rs.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top