BIH

Krao po gradilištima u Švicarskoj, pa ukredno prodavao u Bosni i HercegoviniOn je od novembra 2019. do juna 2020. godine u više od 30 navrata ulazio na razna gradilišta u kantonima Lucern i Nidvalden, obijao kontejnere i krao građevinsku opremu i mašine, koje je kasnije prodavao u BiH.

Državljanin BiH, koji je prije tri godine izvršio tešku krađu na nekoliko švicarskih gradilišta, osuđen je Švicarskoj u odsustvu na djelimičnu uslovnu zatvorsku kaznu, saopćeno je iz suda u Lucernu.

U presudi se navodi da će, nakon što odsluži kaznu, imati sedmogodišnju zabranu ulaska u zemlju.

Riječ je o 43-godišnjem državljaninu BiH, koji je 30 godina živio u Švicarskoj.

On je od novembra 2019. do juna 2020. godine u više od 30 navrata ulazio na razna gradilišta u kantonima Lucern i Nidvalden, obijao kontejnere i krao građevinsku opremu i mašine, koje je kasnije prodavao u BiH.

Osuđen je na tri godine zatvorske kazne, od kojih bi trebao da odsluži najmanje polovinu. Kasnije bi bio pušten na uslovnu slobodu u trajanju od dvije godine.

On je i ranije osuđivan i za nelegalno nošenje oružja i korištenje narkotika.

Zanimljivo je da osuđeni odmah po hapšenju priznao krivično djelo krađe. I zbog toga je vjerovatno pušten da na slobodi čeka početak suđenja. Ipak, na suđenju, koje je počelo jula 2022. godine, nije se pojavio. Nakon što je osuđen u Švicarskoj, sud ne zna gdje se on nalazi.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top