U sklopu humanitarne akcije za Dženanu Sokolović-Divović, koju je portal Klix.ba pokrenuo u saradnji sa organizacijom Pomozi.ba, za 48 sati prikupljeno je 250 hiljada KM.
Iz humanitarne organizacije Pomozi.ba potvrdili su kako je u roku dva dana za Dženanu Sokolović prikupljeno četvrt miliona KM.

“Više od 40 hiljada ljudi je učestvovalo u akciji, donirali su oko 250 hiljada KM putem poziva, uplata i preko naše platforme za donacije. Koliko srce imaju Bosanci i Hercegovci!”, kažu iz Pomozi.ba.

Dodaju kako su prikupljena sredstva sasvim dovoljna da Dženani osiguraju mirnu budućnost, kao i da će, s obzirom da se radi o izuzetno velikoj svoti novca, prebacivanje raditi planski – kako Dženana više nikada ne bi bila prisiljena izaći na ulicu da prosi. Drugim riječima, Dženana i njena porodica dobijat će određenu svotu novca svaki mjesec, kako bi s tim sredstvima mogli platiti režije, hranu i sl.

 

S obzirom na naša dosadašnja iskustva kada je u pitanju prikupljanje većih sredstava za neku porodicu, gdje smo se nagledali ‘svega i svačega’, odnosno različitih vrsta zloupotreba – razvili smo mehanizme kako spriječiti bilo kakav oblik zloupotrebe. Kada je u pitanju slučaj Dženane i njene porodice, naša prvobitna namjera bila je da joj olakšamo svakodnevnicu, a na osnovu prikupljenih sredstava slobodno možemo reći da je osigurana do kraja života”, zaključno navode piše Klix.

Objavom ovog teksta okončana je i humanitarna akcija za porodicu Sokolović-Divović, a ukoliko želite donirati novac za druge humanitarne akcije – posjetite platformu organizacije Pomozi.ba.

Općina Stari Grad Sarajevo dodijelila je 2015. godine Dženani Sokolović na korištenje potpuno nov stan u novoizgrađenoj zgradi na adresi Čadordžina u Sarajevu.
Ova zgrada izgrađena je s ciljem zbrinjavanja socijalno ugroženih građana kroz projekat “Sistem socijalnog stanovanja”, a projekat su finansirali Općina Stari Grad Sarajevo (250.000 KM) i Evropska unija (450.000 KM), dok je implementator projekta bila Humanitarna organizacija „Hilswerk Austria International“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Potvrđena optužnica protiv bivše ministrice u Vladi KS Amele Dautbegović

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv bivše…

Mlada Slovenka umrla nakon vakcinisanja Johnson&Johnson

Mlada Slovenka umrla je od posljedica moždanog udara manje od dvije sedmice…

Anketa: Da li bi stupili u brak s osobom druge vjere?

Bosna i Hercegovina od pamtivijeka važi za zemlju koja je oličenje multietičnosti.…

U saobraćajnoj nesreći kod Kiseljaka poginuo pješak

U mjestu Višnjica Polje kod Kiseljaka večeras se dogodila saobraćajna nesreća u…