ZDRAVLJE

KONZUMIRALA BIJELI LUK NA PRAZAN STOMAK SVAKI DAN: EVO ŠTA JOJ SE DESILO SA ORGANIZMOMJedna od najstarijih kultivisanih biljaka na svijetu nalazi se u skoro svakoj kuhinji.

Bijeli luk nije samo odličan za kuhanje, već je dobar i za zdravlje. Njegova ljekovita svojstva su zaista neprocjenjiva.

Nekada je bijeli luk bio čak i prepisivan kao lijek – koristio se za liječenje prehlade i gripa, za smanjenje rizika od razvoja dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti.

U nastavku otkrijte koja su to još blagotvorna svojstva ove izuzetno zdrave namirnice.

Jedna žena je konzumirala bijeli luk na prazan stomak, i tako pomogla sebi u u borbi protiv simptoma artritisa, i drugih problema.

Kaže da je ova čudesna biljka čuva na odstojanju od infekcije gljivica, bradavica, bakterija, i svih ostalih bakterijskih infekcija. U slučaju da ste već žrtva neke od ovih infekcija, uzmite bijeli luk jednom dnevno i osjećat ćete se mnogo bolje u roku od nekoliko dana.

Slab imuni sistem je danas uobičajena pojava. Zbog pada imunog sistema često dođe do prehlade, gripa, nosnih alergija i ozbiljnijih bolesti. Kada je vaš imuni sistem jak, on je u stanju da vas štiti.

Bijeli luk vam daje snagu. Jedno čehno bijelog luka ima 12 mg kalijuma, 5 mg kalcijuma i 100 sumpornih jedinjenja.

Bijeli luk je veoma koristan za pluća. Pomoći će vam u prevenciji i liječenju respiratornih organa. Može čak spriječiti upalu pluća, bronhtis, zagušenja, kašalj i još mnogo toga.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top