Ne stišavaju se oštre reakcije građana, pojedinaca, udruženja, osoba iz javnog i političkog života, na spektakularnu akciju SIPA-e u Zenici, a potom i određivanje jednomjesečnog pritvora za gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića samo jer, kako je kazao advokat Asim Crnalić, Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona nije stiglo ispitati 11 svjedoka.

U razgovoru za 072info poznati pjevač Šerif Konjević prokomentarisao je određivanje jednomjesečnog pritvora prvom čovjeku Zenice, ali i spektakularnu akciju SIPA-e protekle srijede. 

-Kada sam pregledao sve, akciju i njegovo izvođenje iz suda, zapitao sam se da nije ratni zločinac zalutao u Zenicu? Koliko znam Kasumovića, a dugo ga poznajem, znam da je to velika ljudina i pošten čovjek. 

Ne bih se miješao u zakon, ali dovoljno je ako kažem da ne živim u BiH i da više vjerujem vlastima gdje živim. 

Žao mi je zbog svega šta je prošao, on je za mene itekako dobar čovjek. Koga god sam upoznao u Zenici, čuo sam isključivo najpozitivnije o njemu u šta sam se i sam uvjerio. 

Advokat Crnalić je, inače, moj rođak i poznajući o kakvom pravnom ekspertu se radi vjerujem da će do kraja izvesti pravdu na čistac i ne sumnjam u njega. 

Još bih svašta rekao, ali prešutjeti ću. Ako dođem u Zenicu, doći ću na protest podrške gradonačelniku. Ne vole njega bez razloga  ljudi. Ljude koje većina građana poštuje i uvažava i ja volim – zaključio je Konjević za 072info. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…