BIH

Konaković stupio na dužnost ministra vanjskih poslovaNakon jučerašnje sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, novi šef bh. diplomatije obavio je razgovor i sa dosadašnjom ministricom Biserom Turković te je govorio o ministarskim planovima za naredni period.

Novoimenovani ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković stupio je 26. januara 2023. godine na dužnost.

Stupanje na dužnost ministra Konakovića uslijedilo je nakon sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na kojoj je potvrđeno imenovanje novog saziva Vijeća ministara BiH.

Nakon jučerašnje sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, novi šef bh. diplomatije obavio je razgovor i sa dosadašnjom ministricom Biserom Turković te je govorio o ministarskim planovima za naredni period.

Plan je da krenemo s aktivnostima na više polja. Ne mogu reći šta je prioritetnije, organizacija samog Ministarstva ili promptno djelovanje na polju diplomatije i vanjske politike BiH, imamo nekoliko ozbiljnih obaveza unutar i nekoliko van BiH”, dodao je Konaković.

Potom je pojasnio šta on kao novoimenovani ministar vanjskih polova planira uraditi u narednim danima.

Sastanci sa članovima Predsjedništva obavezno kako bismo koordinirali naše zajedničke stavove u politici BiH. Očekujem da ću se lagano dogovoriti sa Bećirovićem i Komšićem, a što se Cvijanović..ono što se ne budem slagao..mislim da ćemo u fokus staviti prioritete oko kojih se slažemo”, naglasio je Konaković..


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top