Bosanskohercegovačkim reperima Jasminu Fazliću i Amaru Hodžiću, koji su poznatiji kao Jala Brat i Buba Corelli, zabranjen je ulazak u Srbiju nakon što je na njihovom nastupu krajem jula pretučen tinejdžer.

Reperi su navodno zbog toga do sada izgubili oko 400.000 eura, barem ako je vjerovati onome što piše Republika.rs.

Reperi sada nastupe zakazuju većinom po Austriji i BiH, dodaje isti izvor, a kako su u Srbiji imali i po četiri nastupa sedmično, više ne zarađuju onoliko novca koliko su zarađivali nastupima po srbijanskim diskotekama.

“Otkako su zabranjeni u Srbiji reperi tezgare po Crnoj Gori, BiH i Austriji i to po jedan sedmično, što im je, shodno rashodima koje imaju, dobar udarac po džepu. Buba i Jala su u Srbiji imali mjesečno i do 10 nastupa, pa su uzimali ozbiljne pare. Radili su pjesme brojnim pjevačima, reklame i albume, a sa mnogima su prekinuli saradnju nakon incidenta u Nišu”, kaže neimenovani izvor za Republiku i dodaje:

“Kad se sve skupi, od augusta do danas ostali su bez oko 400.000 eura! U regionu za tezge uzimaju mnogo manje novca jer pogađaju mnogo manje honorare. Skoro su pjevali za 3.000 eura u jednom klubu u Beču. Ipak su u Srbiji bili mnogo popularniji nego u regionu”. 

Buba i Jala su sa reperom Inasom 31. jula nastupili u Nišu.

Dok je Inas pjevao svoj blok, jedan dječak je došao na binu nakon čega su ga, vjerovatno ljudi iz obezbjeđenja, gurnuli nazad među publiku, što se i vidjelo na jednom od snimaka.

Nakon toga zaletjeli su se među publiku za pomenutim momkom i, kako se vidi na snimku, jedan od momaka ga je odgurnuo i nekoliko puta udario.

Buba Corelli se zatim oglasio saopćenjem putem društvenih mreža.

“Dragi moji, želim da se kratko osvrnem na događaj u Nišu. Ni moj kolega ni ja nismo bili prisutni na bini, što je javno potvrdio organizator i kao što se vidi na snimku.

Bili smo u backstage-u i čekali svoj red. Jako mi je žao zbog nastale situacije i apsolutno osuđujem svaku vrstu nasilja. Voli vas brat”, poručio je Corelli.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Nada Obrić nije zadovoljna penzijom

Pjevačica Nada Obrić otkrila je prije nekoliko godina da je zvanično u…

CIJELI ŽIRI IZLETIO NA SCENU: Pala krv u ”Zvezdama Granda”

Dok sa nestrpljenjem čekate novu epizodu ”Zvezde Granda” mi vam donosimo kadrove…

Dalila Dragojević se pokajala: Majčice moja, babo dragi, oprostite mi!

Dalila Dragojević nakon što je napustila emisiju u Zadruzi je otišla u…

Kevin Spacey mora platiti 31 milion dolara zbog kršenja ugovora

Poznati glumac Kevin Spacey morat će isplatiti gotovo 31 milion dolara studiju…