ZDRAVLJE

KOLIKO ČESTO MIJENAJTE BRIJAČ? VEĆINA ŽENA PRAVI ISTU GREŠKUVažan savjet za dame

Kako ćete se riješiti dlačica na telu u potpunosti zavisi od vas. Međutim, ako je brijač vaš izbor, velike su šanse da ćete ga koristiti predugo.

Dermatolog otkriva kada je pravo vrijeme da ga promijenite, naglašavajući da se većina ljudi koristi brijačima mnogo duže nego što zdravstveni stručnjaci preporučuju

„Ponovna upotreba malih oštrica mjesecima zaredom dok se ne otupe i zarđaju može imati prilično mračne posljedice,“ kaže dermatologinja Kristina Soma.

Njen savjet će vas možda iznenaditi: preporučila je da menjate brijač svakih pet do sedam brijanja. Da, rekla je brijanja – ne mjeseci.

„Učestalost promena zavisi i od drugih faktora, kao što su učestalost i koje delove tela brijete, debljine i tipa vaše dlake, kvaliteta oštrice i da li je operete posle brijanja,“ dodaje.

Većina naših brijača je začepljena ćelijama kože, sapunom i ostacima dlake, a oštrice počinju da rđaju.

„Iako su oštrice tupe i prekrivene prljavštinom, veća je verovatnoća da ćete se poseći nego novim brijačem,“ kaže dr. Soma. Bakterije koje se vremenom nakupljaju na vašem brijaču takođe mogu izazvati neugodne posljedice.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top