ZDRAVLJE

KOJE SU VRIJEDNOSTI NAPITKA OD CIMETA I MEDA?U posljednje vrijeme na društvenim mrežama dijeli se čarobni napitak koji ubrzava metabolizam i pomaže u gubitku kilograma, a napravljen je od meda, cimeta i vode.

Međutim, ne postoji dovoljno dokaza da ova dva sastojka u kombinaciji pomažu u gubitku kilograma, ipak imaju neke sjajne efekte za vaše zdravlje. Na primjer, cimet i med su odlični za zdravlje i mogu imati protuupalni učinak.

Cimet je začin koji se često koristio u prošlosti, a ima brojna ljekovita svojstva. Istraživanja navodie da ima antimikrobno i antiparazitsko djelovanje, a sadrži antioksidanse, snižava krvni pritisak i holesterol. Također može pomoći u zacjeljivanju rana.

Med također ima brojne benefite. On je antimikrobno sredstvo kada se primjenjuje lokalno. Zbog svoje gustoće, niske pH vrijednosti i vodikovog peroksida koji proizvode njegovi enzimi, može spriječiti bakterijsku infekciju. Odličan je i saveznik u suzbijanju kašlja.

Iako postoje brojne tvrdnje o tome kako cimet i med utiču na metabolizam, njihovo zajedničko djelovanje nije još dovoljno istraženo. Jedna studija iz 2011. godine navodi da zamjena saharote medom može spriječiti debljanje. S druge strane, cimet je poznat kao sastojak koji pomaže u snižavanju šećera u krvi.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top