BIH

Ko bi se ovome nadao? Vozač sakrio eure u limenku od čipsaOd ukupno pronađenih 40.000 eura putniku je vraćen iznos koji je moguće bez prijavljivanja preneti preko granice

Carinici su 24. januara 2023. godine na graničnom prelazu Batrovci, u saradnji sa policijom, spriječili pokušaj krijumčarenja 30.000 eura, koje je jedan putnik između ostalog sakrio i u limenku čipsa.

Prekršaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju na red za kontrolu pristigao automobil stranih registarskih oznaka, kojim je iz Njemačke ka Kosovu sam putovao 31-godišnji strani državljanin.

Mada je rekao da nema ništa da prijavi i da sa sobom nosi oko 9.000 eura, carinici su detaljnom kontrolom neprijavljeni novac pronašli na nekoliko mjesta: u torbici sa dokumentima, u jakni odloženoj na zadnje sjedište, naslonu za ruke, pa čak i u limenci čipsa spakovanoj u torbu sa hranom i grickalicama.

Od ukupno pronađenih 40.000 eura putniku je vraćen iznos koji je moguće bez prijavljivanja preneti preko granice, dok će o preostaloj sumi od 30.000 evra odlučivati nadležni sud u prekršajnom postupku.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top