Poznati glumac Kevin Spacey morat će isplatiti gotovo 31 milion dolara studiju koji je snimio Netflixovu seriju “House of Cards”, piše klix.ba.

Spacey je primoran na isplatu ogromne sume novca zbog kršenja ugovora koje podrazumijeva optužbe za seksualno zlostavljanje. Ova odluka je u tajnosti donesena još prošle godine, ali je obznanjena u ponedjeljak. Glumac je optužen za seksualno zlostavljanje 2017. godine, ali je dosad odbacivao odgovornost.

Šezdesetdvogodišnji glumac je izgubii ulogu u seriji “House of Cards” te se držao po strani otkako je optužen da je kreirao “toksično” radno okruženje na setu svojim neumjesnim komentarima i tako što je dodirivao mlade uposlenike.

Studio MRC i Neflix su otpustili Spaceyja te su izgubili milione dolara jer je već poćeo rad na novoj sezoni. MRC je pokrenuo tužbu u januaru 2019. godine tražeći izmirivanje troškova i tvrdeći da je Spaceyjevo ponašanje prekršilo pravila ugovora.

Na sudskom saslušanju se pojavilo više od 20 osoba u februaru prošle godine, a presuda je donesena pet mjeseci kasnije i to u korist studija.

Glumca je optužio glumac Anthony Rapp tvrdeći da su se incidenti dogodili kada je imao 14 godina. Spacey je kazao da se toga ne sjeća te je dodao da duguje Rappu “najiskrenije izvinjenje za ono što bi bilo duboko neprimjereno ponašanje u pijanom stanju”. Glumac je također saopćio da je homoseksualac, a kritikovan je zbog toga što je povezao svoje izvinjenje za navodno predatorsko ponašanje sa svojom seksualnom orjentacijom.

Nakon toga je uslijedilo još nekoliko sličnih optužbi protiv glumca, koji je usljed toga izgubio nekoliko uloga, ali se glumi vratio ove godine malom ulogom u niskobudžetkom italijanskom filmu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Nada Obrić nije zadovoljna penzijom

Pjevačica Nada Obrić otkrila je prije nekoliko godina da je zvanično u…

Fahrudin Pecikoza otkrio kako je napisao hit Miljacka Halida Bešlića

Inspiraciju za stihove čuvene pjesme “Miljacka”, koju je komponovao Željko Joksimović, a…

Film “Toma” obara rekorde, do sad zaradio 5 miliona KM

“Toma”, film srbijanskog glumca i reditelja Dragana Bjelogrlića, obara rekorde gledanosti kako…

Dejan Dragojević ne može da potpiše papire

Dejan Dragojević tokom “Pitanja gledalaca” dobio je pitanje vezano za razvod od…