Naš cilj treba biti stabilna, prosperitetna i evropska Bosna i Hercegovina u kojoj će ljudska prava i poštovanje demokratskih vrijednosti imati prioritet

 

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović u ime Grada Zenica i lično svim građanima Bosne i Hercegovine u zemlji i inostranstvu uputio je čestitke u povodu Dana državnosti BiH.

 

– Narodi BiH odlučili su se 25. novembra 1943. godine za punu ravnopravnost. Na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a usvojena je Rezolucija kojom se svim Srbima, Muslimanima i Hrvatima garantuju ravnopravnost i slobode u uživanju njihovih prava. Od tada pa do danas BiH je prošla težak put za očuvanje svoje državnosti i nezavisnosti.

 

U ovim izazovnim vremenima kojima svakodnevno svjedočimo ne smijemo odustati od principa jednakosti i ravnopravnosti svih naroda i u svakom smislu, kao što ne smijemo odustati od puta prema europskim integracijama i NATO savezu. Naš cilj treba biti stabilna, prosperitetna i evropska Bosna i Hercegovina u kojoj će ljudska prava i poštovanje demokratskih vrijednosti imati prioritet – stoji u čestitki gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, saopćeno je iz Grada Zenice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Potvrđena optužnica protiv bivše ministrice u Vladi KS Amele Dautbegović

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv bivše…

Mlada Slovenka umrla nakon vakcinisanja Johnson&Johnson

Mlada Slovenka umrla je od posljedica moždanog udara manje od dvije sedmice…

Dan državnosti BiH čestitali Biden, britanska kraljica, ali ne i Dragan Čović!

Američki predsjednik Joe Biden uputio je Predsjedništvu Bosne i Hercegovine čestitke povodom…

Dodik: Nemam ništa protiv džume

Zašto su Ivanić, Čović i Dodik ugovor Islamske zajednice s državom BiH…