BIH

Karamehić-Abazović: Spisak potencijalnih ambasadora ne odražava viziju NiP-aKaramehić-Abazović je istakla je kako spisak ne odražava viziju NiP-a.

Zastupnica u Parlamentarnoj skupštini BiH, članica Naroda i pravde, Mia Karamehić -Abazović komentirala na Twitteru se ogradila od ambasadora koje je nominirao bošnjački član Predsjedništva Denis Bećirović.

– Radi objektivnog informiranja javnosti želim naglasiti da spisak potencijalnih diplomatskih imenovanja koji jučer i danas cirkulira u medijima nije produkt konačnog dogovora koalicionih partnera – napisala je Karamehić Abazović.

Karamehić je istakla je kako spisak ne odražava viziju NiP-a.

– Ne želim špekulirati ko je, i s kakvim ciljem plasirao navedeni spisak u javnost ali on, izuzev uvaženog kolege Bašića, ne odražava viziju Naroda i Pravde o tome kako bi DKP mreža BiH i njeni najznačajniji predstavnici trebali izgledati – poručila je Karamehić Abazović.

Spisak ambasadora koje navodno planira imenovati član Predsjedništva Denis Bećirović izazvao mahom negativne reakcije u javnosti, uključujući i same članove SDP-a. Tako je potpredsjednik ove stranke Vojin Mijatović mogućnost imenovanja Zlatka Lagumdžije za ambasadora u UN-u nazvao katastrofalnom odgovoru.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top