Kriminalci, koji su u Bosanskoj Gradiški uhapšeni prije nekoliko dana u policijskoj akciji Storage 2, prodavali su oružje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja.

Tokom istrage policija je došla do jakih indicija da su osumnjičeni kriminalci oružje iz Bosne i Hercegovine prebacivali u Srbiju i prodavali grupi Velje Nevolje, a koja je označena kao jedna od najopasnijih u regionu.

Prilikom pretresa Belivukove „kuće strave“ pronađena je ogromna količina oružja, a tokom istraga utvrđeno je da postoje velike šanse da jedan dio potiče iz Bosanske Gradiške.

Kako je portal Radiosarajevo.ba već pisao, uvelikoj akciji Storage 2 privedeno je 19 osoba i većina njih je odranije poznata policiji po krivičnim djelima u vezi sa drogom.

Pripadnici SIPA-e i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Sprske (MUP RS) od ranih jutarnjih sati u više gradova u BiH hapse osumnjičene, a do sada su oduzete i određene količine narkotika.

Na području Bosanske Gradiške uhapšeni su Aleksandar Vitez, Filip Munjeran, Goran Gvozden, Dražen Karan, Dragoslav Radaković, Darko Vujić, Kostadin Balaban, Veljko Ugrenović, Savo Dragišić, Nikola Ilišević, Dragan Gavrilović, Mladen Grbić, Saša Vidović i Goran Vidović.!

U Srpcu policija je lisice na ruke stavila Radoslavu i Saši Narančiću, u Banjoj Luci je priveden Nebojša Tojagić, u Laktašima Radivoje Lekić i Dario Taškov iz Bosanskog Novog.

Organizirana kriminalna grupa, sumnjiči se da je duži vremenski period vršila međunarodno krijumčarenje opojnih droga i oružja, na način da su pripadnici grupe djelovali u više zemalja i komunicirali zaštićenim aplikacijama, a opojna droga je najčešće krijumčarena iz Albanije i Crne Gore u BiH, a nakon toga dalje prema zemljama EU u Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Njemačku.

Mnogi od njih su slali oružje u Srbiju, a zbog toga će istraga u ovom slučaju biti nastavljena i u narednom periodu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…