ZDRAVLJE

KAKO SE IZBORITI SA STRESOM NA PRIRODAN NAČIN



Većina živi jako brzim i uzburkanim životom, te je stres postao svakodnevnica mnogima od nas. Kada je prisutan, on stvara bujicu hormona i doprinosi osjećaju anksioznosti.

Kada se ovakve nagle promjene dese u organizmu, ona slabe imunitet i pshički umaraju čoveka, te je potrebno izboriti se sa njima na što bolji i efikasniji način. To je najbolje uraditi tako što ćete u svoju dnevnu rutinu ubaciti određene navike koje bi trebalo ponavljati.

Uzimajte prirodne suplemente

Često u borbi protiv stresa ljudi konzumiraju određene tablete da bi se smirili. Međutim, nemojte ih uzimate na svoju ruku.

Kao zamjenu za tabete, pokušajte suplementima i uz zdravu ishranu da ojačate svoj imunitet, tako da se lakše i brže izbori sa stresom. Predlažemo vam da najpre proverite krvnu sliku i u savJetu sa ljekarom uzmete neopohodne suplemente, to može biti vitamin C, vitamin B , folna kiselina koji jačaju imunitet tako da organizam postane jak.

Fizička aktivnost

Svakodnevna fizička aktivnost može biti odlična za prirodno otklanjanje stresa i osećaja anksioznosti. Takođe pomaže u opuštanju cijelog organizma, a pritom znate da ste uradili nešto dobro i za vaš fizički izgled.

Tokom treninga tijelo otpušta hormone sreće koji nas relaksiraju i čine da se osećamo bolje u svojoj koži, ali i jačaju naše samopouzdanje. Pritom će svakodnevna fizička aktivnost poboljšati kvalitet vašeg sna, koji često pada usled stresnih situacija.

Kontrolišite unos kofeinskih proizvoda

Većina se oslanja na kofein kako bi pregurali dan. Međutim kofein vas zapravo može učiniti još nervoznijim, te će se anksioznost koju osjećate takođe povećati. Tako da je važno kontrolisati unos kofeina i minimalizovati ga u svakodnevnici kako bi se osjećali bolje.

Kofein podstiče lučenje hormona stresa već nakon sat vremena od popijenog napitka i može stvoriti dodatan osećaj anksioznosti ako se uzima u velikim količinama. Radije mu pronađite alternativu u zdravim navikama kao što su čajevi!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top