Da li su snovi samo projekcija našeg užurbanog načina života, napetosti koju osjećamo zbog posla i drugih obaveza ili oni zaista kriju neku dublju poruku?

O ljudskim snovima je napisan veliki broj knjiga, a jedan od istraživača koji smatra da su snovi zaista “nešto više” je i psiholog Ian Valas, koji je u svojoj tridesetogodišnjoj praksi objasnio više od 150.000 snova.

Za portal “IFLScience” odabrao je devet najčešćih snova koje ljudi sanjaju, a potom ih je objasnio:

Valas tvrdi kako, u kontekstu snova, prostorije u enterijeru zapravo predstavljaju razne aspekte karaktera.

Stoga, ako u snu vidite do tada nepoznatu sobu, najvjerovatnije ćete brzo otkriti skriveni talent za koji do tada niste znali da posjedujete. Ono što treba da učinite je da pokušate da što više vremena posvetite onome za šta niste imali vremena, a što biste možda mogli da nazovete svojim skrivenim talentom.

Prema psihologu, auto u snovima predstavlja sposobnost napretka prema određenom cilju. To bi značilo da u svakodnevnom životu imamo osjećaj nedovoljne kontrole na putu do uspeha.

Valas savjetuje da u danima kad sanjamo ovakve snove treba da se prepustimo svojim instinktima i da pustimo da stvari teku svojim tokom.

Padanje, neprijatan san koji je svako barem jednom sanjao, ukazuje na to da se prečvrsto držimo određene situacije u stvarnom životu.

Ono što podsvijest želi da nam poruči je da treba da se opustimo i prepustimo da se stvari dešavaju spontano, jer će jedino tako sve polako doći na svoje mjesto.

San u kojem imate sposobnost da letite ukazuje na to da ste u stvarnom životu konačno “pustili” ljude i situacije koje se vas sputavale, tvrdi Valas.

Ispiti u snovima predstavljaju način na koji ocjenjujemo sami sebe u stvarnom životu, odnosno u kojoj smo mjeri kritični prema sopstvenim postupcima.

Ian Valas smatra da nam ovi snovi poručuju da treba da smanjimo samokritiku i da postanemo svjesni svojih dobrih strana i kvaliteta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Pet razloga zbog kojih je dobro jesti kiseli kupus

Kiseli kupus je neizostavna namirnica na stolovima zimi. On je izvor brojnih…

Badem keksići

Veoma ukusni keksići sa bademima. Sastojci: – 150 g brašna – 125…

Kad posao postane najvažniji: Možda ste radoholičar, a ovo su navike koje to otkrivaju

Naučnici kažu kako ovisnost o poslu iz dana u dan postaje sve…

Saznajte da li ste pod velikim stresom uz pomoć jednostavnog trika

Premda su naši mozgovi ”snažni” i moćni, objašnjavaju naučnici, istovremenu su i…