BIH

Kako je Sead iz Službe za zapošljavanje osmislio način da prisvoji više od pola miliona KMSlužbu za zapošljavanje je oštetio za 574.859,78 KM

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Seada Đurđevića zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Tereti se da je od početka 2007. do 2016. godine, kao odgovorna osoba i uposlenik JU „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ u svojstvu glavnog likvidatora, novac Službe za zapošljavanje koji je bio namijenjen za ostvarivanje i održavanje više stope zaposlenosti, sa transakcijskih računa bez pravnog osnova uplatio 574.859,78 KM na račun SZR “Bravarsko limarska radnja Brzi“ iako Služba za zapošljavanje sa navedenim poslovnim subjektom nije imala poslovni ugovor.

Nakon toga je sa računa limarske radnje „Brzi“ sa krivotvorenim ovlaštenjem da može podizati gotovinu, svojeručno potpisao naloge za isplatu te za sebe preuzeo novac u iznosu od 572.209,00 KM.

Dakle, Službu za zapošljavanje je oštetio za 574.859,78 KM. U optužnici je postupajuća tužiteljica predložila da optuženi isplati navedenu štetu Službi za zapošljavanje.

Za glavni pretres predloženo je saslušanje 14 svjedoka, dva vještaka i izvođenje oko 400 materijalnih dokaza.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top