ZDRAVLJE

KAKO JE NAJBOLJE POSTAVITI KREVET U SPAVAĆOJ SOBI?Stvaranje skladnog i uravnoteženog okruženja u vašoj spavaćoj sobi ključno je za dobar san i uopšteno dobro.

Jedan od ključnih aspekata dizajna spavaće sobe je smještaj kreveta. U ovom tekstu otkrijte kako postaviti krevet u spavaćoj sobi po feng šuiju i na koju stranu svijeta okrenuti krevet.

Kako postaviti krevet u spavaćoj sobi?

Kada odlučujete kako postaviti krevet u spavaću sobu, razmislite o rasporedu sobe. U idealnom slučaju, postavite svoj krevet tako da postane žarišna tačka bez ometanja prirodnih puteva unutar sobe.

To ne samo da povećava vizuelnu privlačnost, već takođe omogćava jednostavnu navigaciju, stvarajući osjećaj otvorenosti i prostranosti.

Postavite krevet uz čvrsti zid, sa čvrstim uzglavljem za oslonac. To pruža osjećaj stabilnosti i sigurnosti, simbolički štiteći spavača. Uz to, uzglavlje djeluje kao vizuelno sidro, uzemljuje krevet i naglašava njegov značaj u prostoru.

Feng šui krevet – strane svijeta

U feng šuiju je orijentacija kreveta u odnosu na stranu svijeta ključna. Najbolji smjer za vaš krevet zavisi od ličnih preferencija i kulturnih uvjerenja. Međutim, mnogi praktičari feng šuija preporučuju postavljanje kreveta tako da vam glava bude okrenuta prema povoljnim smjerovima istoka, juga ili zapada za miran i podmlađujući san.

Istok – smjer zdravlja i porodičnog sklada

Vjeruje se da položaj kreveta prema istoku podstiče dobro zdravlje i porodični sklad. Usklađuje se s izlazećim suncem, simbolizujući nove početke i pozitivnu energiju.

Jug – uspješan smjer

Okrenuti krevet prema jugu povezuje se s prosperitetom i uspjehom. Vjeruje se da privlači pozitivne prilike i obilje u vašem životu.

Zapad – poboljšanje kreativnosti i komunikacije

Ako želite poboljšati kreativnost i komunikaciju, položaj vašeg kreveta prema zapadu može biti od koristi. Povezuje se s inspiracijom i protokom kreativne energije.

Izbjegavanje nepovoljnih smjerova

S druge strane, preporučljivo je izbjegavati postavljanje kreveta prema sjeveru jer se to smatra najnepovoljnijim smjerom u feng šuiju. Sjever je povezan s hladnim energijama koje mogu poremetiti vaš san i dobrobit.

Balansiranje jina i janga

Postignite skladnu ravnotežu između jin i jang energije postavljanjem odgovarajućih noćnih ormarića i lampi s obje strane kreveta. To stvara simetriju, stvarajući osjećaj ravnoteže u prostoru.

Stvorite utočište za noćni odmor

Otkrivanje kako postaviti krevet u spavaćoj sobi i na koju stranu svijeta ga okrenuti može značajno uticati na vaše blagostanje i ukupnu energiju vašeg prostora. Uključivanjem feng šui načela u dizajn vaše spavaće sobe možete stvoriti utočište koje podstiče miran san, pozitivnu energiju i skladnu atmosferu.

Eksperimentišite s različitim orijentacijama i pronađite način koji najbolje odgovara vašim ličnim preferencijama i kulturnim uvjerenjima te osigurajte mir i podmladite utočište za vaš noćni odmor, piše krenizdravo. hr.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top