MAGAZIN

Julia Roberts preko DNK saznala svoje pravo prezime: Pred kamerama ostala vidno zaprepaštenaŠokirana saznanjem

Roberts je uz pomoć doktora Henryja Louisa Gatesa Jr. doznala da je njeno pravo prezime zapravo Mitchell. Julia nije mogla vjerovati kad joj je rečeno da je njeno prezime zapravo potpuno drugačije, zbog toga što je njena prabaka Rhoda Suttle Roberts imala aferu s oženjenim muškarcem, Henryjem MacDonaldom Mitchellom Jr., nakon smrti njenog supruga Willisa Robertsa.

“Kopajući po arhivama okruga Georgia, otkrili smo da se 1850-ih Rhoda udala za čovjeka po imenu Willis Roberts. Julia nosi Willisovo prezime. Ali Willis je preminuo 1864. godine, više od deceniju prije nego što je Rhoda rodila Julijinog pradjeda, Johna, što je dovelo do neizbježnog zaključka”, rekao je dr. Gates i zatim nastavio.

PRONAŠLI NIZ PODUDARANJA S MITCHELLOM

“Willis Roberts nije mogao biti tvoj prapradjed iz jasnog razloga, tada je već bio mrtav”, rekao je Gates, a Julija je potom šokirano pitala: “Čekajte, ja se onda ne prezivam Roberts”?

Istoričar je potom objasnio kako je njegov tim stručnjaka detaljno istražio arhive u Georgiji i da nisu uspjeli pronaći nikakve detalje o identitetu Julijinog praprapradjeda. Zatim su se okrenuli ispitivanju DNK nakon što su izvukli uzorke od glumice i rođaka kako bi vidjeli mogu li pronaći podudaranje s tim ko je bio otac njihovog pradjeda.

“Pronašli smo čitav niz podudaranja s jednim čovjekom, Henryjem MacDonaldom Mitchellom Jr”, rekao je Gatres, a Julia je uzvratila pitanjem: “Znači li to da smo mi svi onda Mitchelli”? Profesor joj je to zatim i potvrdio.

Na koncu je Julia zaključila kako više voli svoje prezime Roberts. “Ovo je bilo potpuno neočekivano, ali ja svejedno više volim svoje prezime Roberts”, rekla je glumica.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top