MAGAZIN

Još jedna zabavna noć u Zenici: Na ZSF-u nastupali Nikola Rokvić i Romantic BandŠeste noći ovogodišnjeg Zenica Summer Festa, u ovom gradu je vladala atmosfera o kojoj će se još dugo pričati

Romantic Band je šestu noć Zenica Summer Festa započeo energično i veselo, a starim i novim hitovima Zeničanima su poklonili noć za pamćenje i atmosferu o kojoj će se još dugo pričati.

– Gdje god da dođemo nastupati uvijek damo sve od sebe da publika uživa, pjeva i pleše. Na pozorinici Zenica Summer Festa nismo prvi put, ali je svaki put posebno iskustvo koje nas učini sretnima, istakli su članovi Romantic Banda.

Nakon svirke sjajnih momaka iz Romantic Banda, na scenu je stupio jedinstveni Nikola Rokvić kojeg je publika pozdravila jednim gromoglasnim aplauzom.

Publika je horski pjevala hitove poput “Oprosti mojoj mladosti”, “Al‘ nema nas”, “Med i slatko grožđe” i mnoge druge.

Nakon svirke koja je trajala skoro tri sata, Nikola je izjavio da je prvi put u Zenici, kako može slobodno reći da su Zeničani  izvrsni domaćini i izvrsna publika, te da bi vjerovatno pjevao svu noć da je mogao.

– Kulturom, pa s tim i muzičkom umjetnošću odgajamo posebno mlade generacije i zato je vrlo važno kakvu će muziku slušati i kroz kakve tekstove će crpiti emociju i poruku, poručio je Rokvić.

Dodao je i to da se trudi radi sebe i radi svoje djece, da kroz muziku pošalje lijepe emocije i da u vremenu beznađa našem narodu kroz muziku vrati barem na kratko osjećaj nade.

Publiku na festivalskom trgu Zenica Summer Festa nije ostavio ravnodušnom.

Pred nama su još četiri festivalska dana u kojima će moći uživati svi zainteresovani.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top