BIH

Jeziv prizor s Romanije: Psa vezao za Golfa i vukao ga cestomOvaj slučaj izazvao je brojne negativne komentare i reakcije na društvenim mrežama.

Na Romaniji se jučer odigrao užasan slučaj nasilja nad životinjama. Naime, vozač Golfa je psa vezao za automobil i vukao ga cestom.

Vozač je izletio sa sporednog puta, oduzeo prvenstvo prolaza, te skrenuo u šumu.

Tokom ovog monstuoznog zlostavljanja, pas je, kako je naveo svjedok događaja, pas je davao znake života.

Ovaj slučaj izazvao je brojne negativne komentare i reakcije na društvenim mrežama.

“Ja sav drhtim”, napisao je čovjek koji je fotografisao iživljavanje nad jadnom životinjom potresen onim čemu je svjedočio a među komentarima njegovih pratitelja bilo je i onih koji smatraju da vozača Golfa treba “Isto tako svezati i provozati uz Romaniju, niz Romaniju i to par puta”.

“Užas…”, “Monstrum”, “Strašno”, ” Šta je sa mozgom,pobogu? Ovo je strašno”…samo su neki od komentara.

Pratioci su također konstatovali da se jasno vidi registarski broj vozila, te da će vozača prijaviti policiji, udruženju za zaštitu životinja, inspekciji…, a autor fotografije se ponovo naknadno oglasio i napisao da “nije vuk (u pitanju), ubio je psa koji je krvario i još uvijek trzao nogama i takvog ga odvukao u šumu da ga baci”.

Za Crnu-Hroniku su iz Udruženja za zaštitu životinja “Ruka za šapu” potvrdili da su dobili fotografiju koja je napravljena na Ravnoj Romaniji.

“Na fotografiji se jasno vidi da počinitelj vuče životinju po cesti, zakačenu za automobil.

Na ovaj način počinitelj ugrožava saobraćaj te nanosi povrede životinji i samim tim krši Zakon o saobraćaju RS kao i Krivični zakon RS. Nadležne smo obavijestili te se nadamo njihovom brzom reagovanju.

Građanima poručujemo da reaguju na ovakve situacije tako što će odmah kontaktirati nadležnu policijsku stanicu ili, kao u ovom slučaju, da nama pošalju fotografiju i informacije, a mi ćemo da obavijestimo nadležne”, naveli su iz Udruženja.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top