ZDRAVLJE

Jeste li znali? – Ovo su najčešće greške koje mogu prouzrokovati glavoboljuZnamo da nedovoljno tečnosti, stres ili pretjerano gledanje u ekrane mogu dovesti do glavobolje, međutim postoje i druge greške koje pravimo svaki dan, a koje izazivaju ovaj zdravstveni problem a da to i ne znamo.

Glavobolja je dosadna, ali prilično česta boljka koja se može javiti iz više razloga. Kada osjetimo glavobolju, možda prvo pomislimo da nismo popili dovoljno tečnosti ili da smo previše vremena proveli pred ekranima.

U stvari, glavobolja se može pojaviti i iz drugih razloga. Sljedeća tri su također prilično česta:

Nepravilno držanje

Nepravilno držanje može izazvati razne probleme, uključujući i glavobolju, jer ono stvara veliki pritisak na vrat, što može dovesti do glavobolje.

Predugo sjedenje

Ako tokom dana provodimo dosta vremena sjedeći bez adekvatnih pauza, pritisak u vratu se pogoršava, što opet može biti uzrok glavobolje. Ako imate posao koji zahtijeva od vas da većinu vremena sjedite, važno je da barem jednom u sat vremena ustanete i malo se protegnete.

Neadekvatan jastuk

Poželjno je spavati 8 sati dnevno, što iznosi jednu trećinu dana, tako da ne čudi što san utiče i na naše zdravlje i blagostanje. Ako nemamo odgovarajući jastuk koji nam pruža podršku za vrat, to, između ostalog, može dovesti do glavobolje.

Ako imate česte glavobolje, razmislite kakav je vaš način života i kako biste mogli da ga promijenite, piše City Magazine. Ako se nakon korekcija u ponašanju glavobolje i dalje javljaju, obratite se ljekaru.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top