ZDRAVLJE

JELA SAM MED SA ORASIMA SVAKO JUTRO: EVO ŠTA MI SE DESILO POSLIJE SAMO 15 DANAKombinacija meda i oraha stimuliše lučenje estrogena, progesterona i testosterona, pa je zato preporučljiva i muškarcima i ženama

Med i orasi u kombinaciji se koriste od davnina kao koktel vitamina i antioksidanata. Poznate su brojne zdravstvene koristi ovog preparata u ishrani, ali i njezi kože. Dnevno ne bi trebalo unijeti u organizam više od 100 grama ove mješavine.

Med sadrži čak 180 supstanci među kojima su i najvažniji vitamini, prirodni šećeri i fitokemikalije. Također, i 31 mineral (uz fosfor, magnezijum, kalcijum i kalijum). Med ima izrazita andioksidantna i antizapaljenska svojstva. Zanimljivo je da su u njegovom sastavu i soli mnogih jedinjanja poput kalijuma, kalcijuma, gvožđa, natrijuma, magnezijuma, sumpora i hlora. Te soli, inače, mogu da doprinesu procesu stvaranja crvenih krvnih zrnaca. Sadržaj linoleinske kiseline važan je za zdravlje kardiovaskularnog sistema, jače srce, smanjenje masnih naslaga u krvnim sudovima i regulaciju povišenog krvnog pritiska.

Med sadrži vitamine B grupe, E, A, kao i vitamin C. Ako ga konzumirate redovno i u preporučenim količinama, pospješuje plodnost i poboljšava varenje. Jača nervni sistem i detoksikuje organizam, čuvajući ga od štetnih materija iz okruženja. Za infekcije usne duplje i bolje zdravlje desni i zuba, preporučuje se žvakanje pčelinjeg saća.

Iskustvo jedne korisnice je bilo pozitivno.

Razliku u vašem tijelu, osjetit ćete posle 15. dana i primijeti ćete da ste dobili nevjerovatnu snagu u mišićima.

U orasima se nalazi alfa-linoleinska kiselina (ALA), jedna iz grupe Omega-3 masnih kiselina. Ova vrsta voća sadrži više te dobre masnoće od svih drugih iz porodice koštunjavih plodova. Unošenje u organizam ALA utiče na smanjenje tjelesnih masti, regulaciju tjelesne težine i eliminaciju viška tečnosti. Pored toga, orasi obiluju biljnim vlaknima, proteinima, velikom količinom mangana i nešto manje gvožđa, magnezijuma, kalcijuma i B vitamina. Mangan je važan za mineral koji utiče na čvrstinu i gustinu kostiju.

Uz to, poboljšavaju varenje i utiču na ravnotežu crijevne flore.

Med i orasi jačaju imunitet, dejstvo snažnije ako dodate limun i bademe

Vitamini, minerali i hranljive materije iz ove kombinacije su prava energetska bomba koja podiže imunitet i snaži cjelokupno zdravlje. Bit ćete otporniji na prehladu, brzo ćete vraćati nivo izgubljene energije nakon vježbanja, i držati krvni pritisak pod kontrolom. Ako ovoj mješavini dodate i malo limuna i badema, podići ćete joj i tako izuzetnu vrijednost.

Vitamin C iz limuna, pored dodatka antioksidanata, pojačat će iskoristljivost minerala, ostalih vitamina, bjelančevina, ugljenih hidrata i korisnih masti. Za osobe koje boluju od hroničnog umora ili su iscrpljene od neke bolesti, ovaj koktel značit će efikasno vraćanje snage i energije. Također, pomoći će kod ateroskleroze, glavobolje ili nesanice.

Kako da pripremite ovaj prirodni preparat

Za ovaj eliksir namjenjen prvenstveno jačem imunitetu, potrebno vam je pola kilograma bagremovog ili livadskog meda, pola kilograma samljevenih oraha i jedan cijeli limun. Koru limuna dobro operite pa izrendajte, a limun iscijedite. Sjedinite sve sastojke, a ako želite, možete da dodate i šaku badema. Oni će, uz sva svoja korisna svojstva (vitamin E, antioksidanti), samo pojačati efekat ove izuzetno zdrave mješavine. Orasi, naravno, mogu da budu i u polovinama.

Kako ova kombinacija utiče na potenciju i plodnost

Istraživanja kažu da miks meda i oraha podiže energiju, ali i da utiče na cirkulaciju u toku seksualnog odnosa. Pored toga, stimuliše lučenje najvažnijih spolnih hormona estrogena i progesterona, kao i proizvodnju testosterona kod muškaraca. Inače, jedinjenje azotni oksid koja se također nalazi u medu, pronađena je u krvi muškaraca nakon seksualnog odnosa. Zbog toga se osobama koje imaju problem sa plodnošću i libidom savjetuje da redovno konzimiraju med u umjerenim količinama.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top