ZDRAVLJE

JEDEMO IH U ENORMNIM KOLIČINAMA, A UNIŠTAVAJU NAŠA CRIJEVA: OVE VRSTE HRANE UZROKUJU OPASNE BOLESTISve više ljudi pati od problema s crijevima, kao što su gasovi, nadutost, poteškoće s probavom, nervozna crijeva.

Nezdrav život, prehrana i manjak fizičke aktivnosti glavni su uzroci toga. Kroz hranu najviše unosimo zdravih tvari, ali i one štetne.

Doktorica Sharon Cowen otkriva koje tri namirnice najviše oštećuju sluznicu crijeva i dovode do potencijalnih problema i bolesti. U pitanju su prerađena hrana, gluten i previše šećera.

PRERAĐENA HRANA

Prerađena hrana je podvrgnuta mnogim proizvodnim procesima kako bi se dodatno produžio rok trajanja. Zbog toga se u njoj nalaze aditivi i konzervansi.

GLUTEN

Trend dijete i prehrane bez glutena godinama dobiva veliku popularnost. Doktorica savjetuje izbacivanje žitarica iz prehrane koje sadrže gluten kao što su pšenica, ječam i raž. Ove žitarice mogu izazvati imunološku reakciju i gastrointestinalno oštećenje kod pacijenata osjetljivih na gluten i celijakiju.

Gluten može izazvati i upalu crijeva.

PREVIŠE ŠEĆERA

Šećer izaziva ovisnost, može s vremenom dovesti do taloženja masti i rizika od dijabetesa pa čak i do ozbiljnih zdravstvenih rizika kao što su bolesti srca. Međutim, oni su također opasni za sluznicu crijeva.

Ona preporučuje zdravije zamjene kao što su med, javorov sirup ili stevija u umjerenim količinama.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top