MAGAZIN

Jedan od osnivača legendarne grupe Pink Floyd: Nalazim se na ukrajinskoj listi za odstrjelIzjavio je kako vjeruje da su ga njegove tvrdnje stavile na ukrajinski popis za odstrel

Bivši muzičar Pink Floyda Roger Waters nedavno je napisao otvoreno pismo prvoj dami Ukrajine Oleni Zelenskoj, pozivajući je da uputi svog supruga da traži mir s Rusijom. Ovim potezom bi u biti prihvatili trenutni položaj s Vladimirom Putinom kojem je također napisao pismo.

Stoga su njegovo pismo u međuvremenu osudili mnogi koji su kritizirali etiku “prešutnog pristajanja na djela ratnog zločinca”. Međutim, muzičar je u nedavnom intervjuu za Rolling Stone rekao da su optužbe za ruske ratne zločine “laži, laži, laži”.

Izjavio je kako vjeruje da su ga njegove tvrdnje stavile na ukrajinski popis za odstrel. Iako ekstremistička ukrajinska organizacija stoji iza web stranice na kojoj se navode navodni “neprijatelji”, ova web lokacija nije službeni kanal. Čak i oštro osuđivani pojedinci koji stoje iza njega kažu da je on samo izvor javnih “informacija za tijela kaznenog progona i specijalne službe”.

Waters tvrdi da njegovo mišljenje da se ratni zločini zapravo nisu dogodili proizlazi iz činjenice da su o njima izvještavali samo zapadni mediji.

“To je upravo suprotno od onoga što zovete ruska propaganda; Rusi su se umiješali u naše izbore; Rusi su to učinili. Sve su to laži, laži, laži, laži”, rekao je Jamesu Ballu.

Kada su mu predstavljeni dokazi suprotni njegovom mišljenju, Waters izjavljuje: “Ne zaboravite, nalazim se na listi za odstrel koju podržava ukrajinska vlada. Ja sam na je**nom popisu, a nedavno su ubili ljude… Ali kad te ubiju, preko tvoje slike napišu ‘likvidiran‘. Pa, ja sam jedna od onih je*enih slika.”

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top