BIH

Javio se Zahid, vozač iz BiH koji je zaglavio u Austriji: ‘Hvala Draganu na pomoći, mi vozači smo dokaz poštovanja i aBd srest ćemo se u ljepših uslovima’Nakon lijepog gesta vozača kamiona iz Mrkonjić Grada javio se i vozač koji je dobio pomoć u Austriji.

Naime, radi se o vozaču Zahid.M iz Gradačca koji se zahvalio putem portala GPMaljevac.com:

– Želim sa se zahvalim Draganu L. još jednom, ja sam taj vozač koji je jutros bio iz Gradačca u Austriji, tako da smo manje od 5 min riješili brzo i efikasnom. ja i Dragan ubrzo aBd da se vidimo u ljepšem mjestu i vremenu. U svakom slučaju jedni drugim trebamo da se pomažemo, nebitno ko si i šta si, bitno je da si ČOVJEK mislim tako da i kolega Dragan misli želim svima sve najbolje i najljepše od srca, Zahid M., vozač iz Gradačca.”

Podsjetimo, jučer oko 8 sati vozač kamiona iz BiH je zbog snijega zapeo na autocesti u Austriji kod Villacha i blokirao izlaz s autoceste.

Radilo se o vozaču iz Gradačca Zahidu M. Naime, dok je Zahid nemoćno razmišljao kako se izvući iz te situacije naišao je spas, vozač drugog kamiona također iz BiH, Dragan L., porijeklom iz Mrkonjić Grada.

Dragan mu je ponudio pomoć u izvlačenju kako nebi bio kažnjen jer je od službe ASFINAG dobio još samo 5 minuta da riješi problem ili će oni zvati policiju, što bi značilo novčanu kaznu i još svašta, kazao je Dragan za portal GPMaljevac.com.

– Stanimo i pomozimo jedni drugima, bio sam sretan što sam mu uspio pomoći da ne bude još i kažnjen. Riješili smo sve brzo i život ide dalje. Pozdrav svima od nas vozača jer mi ne gledamo ko je kave nacije ili vjere, svi za jednog jedan za sve – kazao je on.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top