BIH

Jasmin predao krivotvorenu platnu listu za kredit, izgubio državni posao i dobio godinu uslovaOptuženi je provedenim disciplinskim postupkom udaljen iz državne službe.

Optuženi Jasmin Buljugić, rođen 1966. godine u Sarajevu, državljanin BiH, sporazumno je priznao krivicu, nakon čega je u Sudu BiH osuđen na uslovnu kaznu zatvora u trajanju od jedne (1) godine koja se neće izvršiti ako optuženi u roku od dvije (2) godine od dana pravosnažnosti presude ne počini novo krivično djelo.

Optuženi je provedenim disciplinskim postupkom udaljen iz državne službe.

Oglašen je krivim za počinjeno krivično djelo krivotvorenje službene isprave iz člana 226. stav 1. Krivičnog zakona BiH.

Optuženi je priznao krivicu da je, kao uposlenik Centralne izborne komisije BiH (CIK), raspoređen na radno mjesto viši stručni saradnik za finansijske poslove, iskoristivši položaj radnog mjesta na kojem se nalazio u službene isprave CIK-a unio neistinite podatke, na način da je krivotvorio platne liste o visini ličnih primanja na svoje ime, te iste ovjerio svojim potpisom i službenim pečetom CIK-a i dostavio banci uz zahtjev za odobrenje kredita.

Nakon razmatranja sporazuma, isti je prihvaćen od strane Suda te je optuženom izrečena navedena kazna, stoji u saopćenju iz Tužilaštva BiH.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top