ZDRAVLJE

Japanska tajna za mladalački glatku kožu: Nikada ne biste pomislili na to, a imate u svojoj kuhinjiRješenje za lijepu i zdravu kožu nalazi se u svakoj kuhinji, ako je vjerovati jednoj od najdugovječnijih nacija. Japanska tajna za održavanje mladolikog izgleda krije se u rižinoj vodi, piše The Sun.

“Rižina voda iznimno je koristan sastojak koji se u Japanu koristi stoljećima”, slaže se dermatologinja dr. Mamima Turegano. “Ona može posvijetliti kožu i ima anti-aging svojstva. Danas ćete rižinu vodu pronaći u raznim kozmetičkim proizvodima.”

Vodu preostalu nakon kuhanja riže svakako ne treba bacati, tvrdi liječnica koju na TikToku prati 1,1 milion ljudi, prenoi Slobodna Dalmacija.

Blog za ljepotu Quench otkriva na koji način ovaj eliksir ljepote možete pripremiti u vlastitoj kuhinji. Sve što trebate učiniti je staviti rižu u lonac, dodati dvostruko više vode nego inače, i kad provrije, preliti tekućinu u čistu staklenku.

Nakon fermentacije od 12 do 24 sata na sobnoj temperaturi, rižina voda sprema je za upotrebu.

Možete je vatom aplicirati izravno na lice i pričekati pola sata prije ispiranja kože u mlakoj vodi. U drugoj varijanti, malo rižine vode možete dodati hidratantnom losionu ili noćnoj kremi, savjetuje blog za ljepotu Quench.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top