BIH

Jake eksplozije odjekuju u Kijevu i Harkivu: Rusi napali glavni grad Ukrajine krstarećim raketamaŠef vojne administracije Kijevske oblasti Oleksij Kuleba jutros je objavio da se “raketni napad nastavlja”, dodajući da je ukrajinska protuzračna obrana aktivna.

Ruske snage jutros su lansirale više projektila na Kijev, glavni grad Ukrajine. Eksplozije su odjekivale i u Harkivu.

Gradonačelnik Vitalij Kličko objavio je da je pogođeno više objekata kritične infrastrukture.

“U nekim dijelovima grada prekinuta je opskrba strujom i vodom. Sve hitne službe su na terenu. Više detalja kasnije”, objavio je Kličko.

Šef vojne administracije Kijevske oblasti Oleksij Kuleba jutros je objavio da se “raketni napad nastavlja”, dodajući da je ukrajinska protuzračna obrana aktivna.

Anton Geraščenko, savjetnik ukrajinskog predsjednika Zelenskog, objavio je da su Rusi jutros lansirali 40 krstarećih raketa na Ukrajinu.

Sky News izvještava da je Kijev jutros pogodilo najmanje deset eksplozija, a vlasti su izvijestile o eksplozijama diljem zemlje. Oni u sjevernoj, istočnoj i središnjoj Ukrajini rekli su da su projektili pogodili regije u posljednjih nekoliko sati.

Jutros su, osim u glavnom gradu Kijevu, eksplozije odjeknule i u Harkivu.

Gradonačelnik Ihor Terekov objavio je da su ruske snage “pogodile kritični infrastrukturni pogon u gradu”, javlja Kyiv Independent.

Vlasti regije Čerskasi također su objavile da je pogođen važan infrastrukturni objekt.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top