Sve mi možete spočitavati, a ovo ne možete! Da djelim grad Mostar na Bošnjake, Hrvate i Srbe, nemojte mi to raditi! – uzvratio je gradonačelnik Mostara Mario Kordić

Neobična i vrlo diskutabilna rasprava vodila se u pauzi sjednice Gradskog vijeća Grada Mostara… Naime, novinar FTV-a postavio je tezu gradonačelniku kako Advent pod tim imenom i sv. Nikola ne priliče njegovoj i ostaloj djeci Mostara.

– Ja kao Bošnjak ne mogu svoju djecu odvesti na Advent gdje će ih dočekati sv. Nikola i pomaziti ih i staviti križ na čelo – kazao je između ostalog novinar FTV-a Sanel Kajan u pauzi sjednice, u napadu na gradonačelnika Mostara Marija Kordića.

– Sve mi možete spočitavati, a ovo ne možete! Da djelim grad Mostar na Bošnjake, Hrvate i Srbe, nemojte mi to raditi! – uzvratio je  gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

– Zimski grad o kojem vi pričate će biti u sklopu Adventa kako je priča osmišljena. Park Zrinjevac će biti osvijetljen kao zimska bajka, da imamo jedan prelijepi ugođaj, a na Šetnici imamo ugostiteljski dio. Zato vas molim sve da stanete na loptu i pustite nas da napravimo kako jest, a naziva ste se uhvatili bez ikakvog razloga – kazao je Kordić, prenosi Bljesak.info.

A kako je tekao ovaj razgovor u cjelini poslušajte u audiozapisu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Potvrđena optužnica protiv bivše ministrice u Vladi KS Amele Dautbegović

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv bivše…

Mlada Slovenka umrla nakon vakcinisanja Johnson&Johnson

Mlada Slovenka umrla je od posljedica moždanog udara manje od dvije sedmice…

Dodik: Nemam ništa protiv džume

Zašto su Ivanić, Čović i Dodik ugovor Islamske zajednice s državom BiH…

Dan državnosti BiH čestitali Biden, britanska kraljica, ali ne i Dragan Čović!

Američki predsjednik Joe Biden uputio je Predsjedništvu Bosne i Hercegovine čestitke povodom…