U okviru aktivnosti na suzbijanju i preveniranju neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, kao i otkrivanju i procesuiranju lica koja se dovode u vezu sa zloupotrebom opojnih droga, policijski službenici Policijske stanice Visoko su, uz pomoć i koordiniranu podršku Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, došli do određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima lica A.A, rođenog 1994. godine, iz Visokog, koje se dovodi u vezu sa zloupotrebom opojnih droga.

U skladu sa prikupljenim operativnim saznanjima, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Visokom, policijski službenici Policijske stanice Visoko su dana 09.12.2021. godine, izvršili pretres kuće i pratećih objekata koji se nalaze u ulici Ljetovik, a koje koristi lice A.A. 

Izvršenim pretresom pronađeno je sljedeće:• 2096,89 grama biljne materije, upakovane u pojedinačne sadržaje i pripremljene za uličnu prodaju, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, • 166,75 grama praškaste materije, upakovane u dva pojedinačna sadržaja, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin (speed), • vatreno oružje-puška,• vatreno oružje- pištolj,• 5 digitalnih vaga za precizna mjerenja,• 59 komada municije raznih kalibara.

Lice A.A. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Visoko, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada i gdje je ispitano u svojstvu osumnjičenog na okolnosti izvršenja krivičnih djela za koja se tereti. Sporna materija, oružje i predmeti su privremeno oduzeti i bit će predmet potrebnih vještačenja, te će biti korišteni kao dokazni materijal u daljnjem postupku. 

Nakon prikupljenih dokaza i obavještenja, policijski službenici Policijske stanice Visoko su danas, 10.12.2021. godine, u jutranjim satima, lice A.A. predali na nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije BiH, krivično djelo “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” iz člana 371. Krivičnog zakona Federacije BiH i krivično djelo iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municijeZeničko-dobojskog kantona.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

POTRESNI DETALJI TRAGEDIJE U ZENICI: Mirnes sinu poslao poruku i nagovijestio samoubistvo

Bosanskohercegovačka javnost još je u šoku nakon tragedije koja se dogodila jučer…

EKSKLUZIVNO: Pogledajte snimak mjesta gdje je Zeničanin počinio samoubistvo u Talamima

Kako je naš portal već objavio u Talamima kod Zenice pronađeno je…

Saobraćajna nesreća u BiH: Pijani vozač udario u dva automobila

Večeras je u Bijeljini došlo do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala tri…

Zbog ubistva Nesiba Halilovića uhapšene dvije osobe: “Došli u kombiju i napali ga nožem i palicom”

Sektor kriminalističke policije MUP-a TK je jučer u popodnevnim satima lišio slobode…