U sarajevskom naselju Pofalići sinoć je nakon pucnjave podlegao povredama Mehmed Ramić. Kako je izvijestila policija, Amel Jašarević koji se sumnjiči za njegovo ubistvo sinoć je uhapšen, no traga se za još jednom osobom inicijala A.K. koja se na osnovu prikupljenih operativnih saznanja, u vezu sa izvršenjem opisanog krivičnog djela može dovesti, piše N1.

Jučer u 21.15 sati, obaviješten je Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo da je na raskrsnici ulica Hamdije Čemerlića-Zmaja od Bosne, općina Novo Sarajevo, iz vozila u pokretu u pravcu drugog vozila upotrijebljeno vatreno oružje i da ima povrijeđenih lica. Izlaskom na lice mjesta potvrđeni su navodi prijave. Od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo konstatovana je smrt lica M.R.  rođen 1996. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Na mjestu događaja zatečen je A.J., rođen 1991.godine, nastanjen u Sarajevu.

Pomenutog dana u 23.50 sati A.J. je uhapšen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Ubistvo” i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke. Na osnovu prikupljenih operativnih saznanja, u vezu sa izvršenjem opisanog krivičnog djela može se dovesti i lice A.K., rođen 1991.godine, nastanjen u Sarajevu, za kojim se traga.

Policijski službenici, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

POTRESNI DETALJI TRAGEDIJE U ZENICI: Mirnes sinu poslao poruku i nagovijestio samoubistvo

Bosanskohercegovačka javnost još je u šoku nakon tragedije koja se dogodila jučer…

EKSKLUZIVNO: Pogledajte snimak mjesta gdje je Zeničanin počinio samoubistvo u Talamima

Kako je naš portal već objavio u Talamima kod Zenice pronađeno je…

Saobraćajna nesreća u BiH: Pijani vozač udario u dva automobila

Večeras je u Bijeljini došlo do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala tri…

Bugojno: Policija provjerava nove dojave o ubistvu bebe

Istražitelji Ministarstva unutarnjih poslova Županije Središnja Bosna (MUP ŽSB) provjeravaju nove dojave…