BIH

Izbor petog delegata u Klubu Hrvata Doma naroda PS BiH novi test za osmorkuStranke osmorke u Klubu Hrvata imaju četiri delegata i to NES Tanju Šantić, SDP BiH Marinu Mujkanović, Za nove generacije Damira Marjanovića i NIP Silvu Banović. U Klubu Hrvata preostala je Berina Fejzić iz Goražda.

Državni zastupnik pokreta Za nove generacije u Predstavničkom domu PS BiH Zlatko Miletić kazao je kako će izbor petog delegata u Klubu Hrvata Doma naroda PS BiH biti još jedan test za osmorku. Podsjećamo, državni delegati se biraju iz klubova naroda u Domu naroda Parlamenta FBiH.

„HDZ ima tri sigurna delegata i ima još viška dva svoja glasa. Za tog četvrtog i za punu kontrolu Doma naroda fale im još dvije ruke. Nas iz osmorke u toj priči ima četvoro, mi možemo obezbijediti jednog delegata kad su u pitanju Hrvati. I jedan glas imamo viška koji nije u osmorci. To će biti jedan jako dobar test za osmorku da vidimo kako će ko glasati“, kazao je Miletić u subotu na Face TV.

On je dodao da imena još nisu delegirana, ali da postoje naznake da će SDP imati kandidata, a Za nove generacije će sigurno delegirati kandidata. On je kazao da će vidjeti kako će ko glasati.

„Ovo im nije Republika srpska, ovdje neće moći zamuljati kako su to gore zamuljali. Eto da znaju. I to im je test koliki su borci za državu“, kazao je Miletić.

HDZ BiH Dragana Čovića u Klubu Hrvata Doma naroda Parlamenta FBiH ima 14 delegata što je dovoljno za tri državna delegata jer su četiri neophodna za jednog. Ostat će im dva glasa viška.

HDZ 1990 ima tri delegata i uz jednog delegata Hrvatskog nacionalnog pomaka osigurali su jedno mjesto u Domu naroda PS BiH. To bi trebao biti Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ 1990.

Stranke osmorke u Klubu Hrvata imaju četiri delegata i to NES Tanju Šantić, SDP BiH Marinu Mujkanović, Za nove generacije Damira Marjanovića i NIP Silvu Banović. U Klubu Hrvata preostala je Berina Fejzić iz Goražda.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top