Tomas Šrajber, osumnjičeni za ubistvo očuha milijardera Ričarda Satona i teško ranjavanje svoje majke En, ispričao je na sudu da jednostavno nije mogao da se kontroliše i prestane sa ubadanjem para.

On ih je napao na godišnjicu smrti svog oca, koji je bio težak alkoholičar, a prije nesrećnog incidenta majka je svom sinu tokom svađe rekla da je isti alkoholičar kao i njegov otac.

Tomas je na suđenju sebe opisao kao strasnog umetnika koji je bio veoma slomljen nakon razvoda njegovih roditelja, kao i da je posebno bio vezan za pokojnog oca.

– Bilo je mučno gledati ga, bio je u haosu. Dolazili smo svaki dan kod nejga i iznosili porodične stvari, a on je ostajao sam u kući, pun suza. Uvijek je bio uznemiren kada smo dolazili – rekao je Tomas na sudu.

“Nisam mogao da se kontrolišem”

On je dodao da je nakon smrti svog oca bio veoma depresivan i slomljen.

– Osjećao sam se krivim, bilo me je stid. imao sam osjećaj da sam izneverio tatu. Godišnjica njegove smrti je za mene veoma važna. Na taj dan uvijek popijem jedno piće u njegovu čast. Tada sam i braći i sestrama poslao poruku da nazdrave u njegovu čast gdje god bili u svijetu – rekao je on.

Tomas je rekao da je tog dana otišao da posjeti očev grob, a zatim je u svojoj sobi slikao. On je tog popodneva razgovarao i sa Ričardom o svom ocu, dok je njegova majka bila odsutna. Navodno je i ona tog dana otišla da posjeti njegov grob.

– Ričard i ja smo sjedeli u njegovoj radnoj sobi i ćaskali. Onda je ušla moja majka i rekla mi da sam pijan kao moj otac. Ja sam joj rekao da nisam pijan. Ona je otišla u kuhinju a ja sam krenuo za njom. Tada sam je udario u ruku ili leđa, ne sjećam se tačno – rekao je on.

On je zatim dodao da je na kuhinjskom ostrvu video nož i tada je povikao napad, a zatim počeo da ubada svoju majku.

– Ričard je tada pokušao da me zaustavi, a onda sam i njega počeo da ubadam. Jednostavno nisam mogao da prestanem da ubadam i mamu i Ričarda. Ona me je tada pitala hoću li da prestanem, ali ja jednostavno nisam mogao – ispričao je Tomas, prenosi Independent.

Na pitanje zašto je napao majku, on je odgovorio da mu je smetalo što je branila da se priča o njegovom ocu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Ukinute vize: Od danas državljani Hrvatske mogu lako u Ameriku

Hrvatski državljani od danas mogu putovati u SAD bez vize, saopćili su…

Njemačka uvodi lockdown za nevakcinisane, a od februara bi vakcinacija mogla biti obavezna

Njemačka kancelarka Angela Merkel danas je najavila kako bi vakcinacija mogla biti…

Spahn: Nijemci će do kraja zime biti vakcinisani, izliječeni ili mrtvi

Političari u Njemačkoj raspravljaju o sličnim mjerama kao u susjednoj Austriji, gdje…

Platio da mu magijom vrati ženu, ovaj ga ubio sjekirom

Anton Šabanov (33) potražio je pomoć crne magije nakon što ga je…