BIH

Iz Beograda ponovo prijete: “Predstojeće godine moraju biti u znaku srpskog ujedinjenja!”Manji bh. entitet užurbano se sprema proslaviti “praznik” koji je poništio Ustavni sud Bosne i Hercegovine početkom 2019. godine.

Potpredsjednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je povodom predstojećeg obilježavanja “dana Rs” – 9. januara da Srbiju i Rs niko i ništa ne može podijeliti, uz poruku da predstojeće godine moraju biti u znaku srpskog ujedinjenja.

“U ovim teškim i izazovnim vremenima izuzetno je važno da se zajedno, svim kapacitetima, borimo za očuvanje suvereniteta Srbije, u skladu sa Rezolucijom 1244 Vijeća sigurnosti UN”, izjavio je Srni Vučević.

Vučević koji je i ministar odbrane Srbije, naglasio je da sabornost i jedinstvo Srbije i Rs garantira “zaštitu srpskog naroda na Kosovu, koji je stalno izložen nasilju, teroru i provokacijama od institucija samoproglašenog Kosova”.

“Vi najbolje razumijete šta su neotuđiva prava jer se 31 godinu borite za njih, ne ugrožavajući prava drugih. Srbija će uvijek biti sa vama!”, poručio je Vučević.

Navodeći da Srbiju i Rs “niko i ništa ne može podijeliti”, Vučević je rekao da je “danas više nego ikada važna zajednička borba za očuvanje mira i stabilnosti, za slobodu, za državu i za živote ljudi”.

“Kao što zajedno obilježavamo Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, tako i ovog 9. januara, na “dan Rs”, šaljemo poruku da godine pred nama moraju biti u znaku srpskog ujedinjenja, jer u općoj krizi sa kojom se svijet suočava, jedino su sloga i jedinstvo garant slobode. Živjela Srbija! Živjela Rs!”, naglasio je Vučević.

Manji bh. entitet užurbano se sprema proslaviti “praznik” koji je poništio Ustavni sud Bosne i Hercegovine početkom 2019. godine.

Vučević je na mjestu ministra odbrane naslijedio Aleksandra Vulina. Vulin je otišao za šefa obavještanje službe Srbije – BIA – a vokabular je ostalo.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top