BIH

Ivana Marić stala u odbranu Boške Ćavar: Do jučer je meta bila na čelu Senada Hadžifejzovića, a od jučer je meta Boška Ćavar– Do jučer je meta bila na čelu Senada Hadžifejzovića u zajedničkoj akciji SNSD/SDA, od jučer je meta Boška Čavar, a naći će oni nama zabavu i za sutra. Vi samo pripremite dovoljno grančica za lomaču i oštrog kamenja za kamenovanje – poručuje Marić

Prekjučer je u Mostaru održana sjednica GV Grada Mostara na čijem je dnevnom redu bila Odluka o isticanju obilježja na objektima Grada Mostara, te su vijećnici glasali o odluci kojom bi se reguliralo da u javnim ustanovama Grada Mostara mogu biti istaknuta samo obilježa države Bosne i Hercegovine i Grada Mostara (grb i zastava).

Odluka nije prošla, jer su protiv nje bili Klub HDZ-a, HRS-a, vijećnica Naše stranke Boška Ćavar i Velibor Milivojević iz SNSD-a. Samo jedan glas je trebao da se više simboli Herceg-Bosne, šahovnice, križevi… ne mogu isticati u javnim ustanovama.

Taj jedan glas je bila Boška Ćavar (Naša stranka), te je jučer dobila mnoštvo kritika, što od javnosti, što od Koalicije za Mostar (SDA, SDP, PMP), a na kraju se i njena stranka ogradila od Svi su burno reagovali osim Ivane Marić, političke analitičarke, koja je na Facebook profilu stala u odbranu Ćavar.

Prenosimo njen status u cjelosti:

– SDA i HDZ već 30 godina haraju Mostarom. Zaprljali su taj prelijepi grad, podijelili ga, uništili ekonomiju i pokrali sve što se pokrasti može, uz svakodnevno huškanje Hrvata i Bošnjaka. I sve to im polazi za rukom jer su uigran tim.

Prije neki dan su se SDA i HDZ dogovorile da uvedu funkciju zamjenika komesara policije HNK. To pravdaju uvođenjem NACIONALNOG BALANSA u policijske strukture, tj. da svako od njih ima “svog” čovjeka na čelu policije. Na taj način se ponovo pravi slučaj ne samo od Mostara već i od HNK, jer je to jedini kanton koji ima zamjenika komesara.

Nisam vidjela da su napali SDA i HDZ zbog izdaje naroda ili države. Nisam vidjela prigovore radi uvođenja dodatnih etničkih podjela i udaljavanje od građanske države. Ne možete optužiti SDA i HDZ za izdaju jer su oni neupitne patriote, a ostali su izdajice. Opozicija se nije usudila da to glasno problematizira, da se ne bi zamjerili vladajućima.

Za razliku od opozicije, SDA i HDZ imaju i svoje medije i svoje megafone, što u svojim, što u redovima opozicije, pa preko njih upiru prstom u one koje trebamo kamenovati, kako ne bismo vidjeli koju novu pljačku su ove dvije stranke dogovorile.

Nova meta je Boška Čavar i već se nakupilo dovoljno drva za njenu lomaču. Ne, nije taj prijedlog bio još jedna u nizu izrežiranih nacionalnih provokacija iz kuhinje SDA/HDZ. Da su uspjeli izglasati tu zabranu, Mostar bi prodisao, zavladala bi međunacionalna ljubav, a ekonomija bi procvala sama od sebe.

Gradonačelnik Mostara je osudio stigmatiziranje pojedinaca zbog njihovih odluka u gradskom vijeću. Naša stranka se ogradila od Boške Čavar. Napade na nju nisu osudili.

Da su SDA i HDZ bar mali dio truda i novca koji ulažu u pljačkanje i nacionalni razdor, uložili u ekonomski napredak i korištenje svih potencijala Mostara, ovaj grad se mogao nametnuti kao predvodnik razvoja industrije, poljoprivrede, poduzetništva i turizma.

No, nećemo razmišljati o tim teškim temama, hajmo vidjeti koga su nam danas postavili na lomaču. Do jučer je meta bila na čelu Senada Hadžifejzovića u zajedničkoj akciji SNSD/SDA, od jučer je meta Boška Čavar, a naći će oni nama zabavu i za sutra. Vi samo pripremite dovoljno grančica za lomaču i oštrog kamenja za kamenovanje.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top