Najmanje šest osoba, uključujući jednog stranog državljanina, poginulo je, a desetine su povrijeđene tokom snažne oluje koja je jučer pogodila najveći turski grad Istanbul i njegove okolne regije.

Dvije žene poginule su u istanbulskim četvrtima Esenyurt i Sultangazi, dok je građevinski radnik poginuo kada se na njega srušio zid u sjevernoj provinciji Zonguldak. Jedna osoba je stradala u Kocaeliju dok je pokušavala da ojača krov svoje kuće kada je jak vjetar pocijepao strukturu koja je pala na njega.

Među poginulima je i žena koja je stradala pokušavajući da zaštiti svog sina od pada krova u Esenjurtu. I žena i njen sin bili su zakopani pod krovom, javila je televizija TRT, i dok je žena preminula na licu mjesta, dijete je trenutno na liječenju u bolnici.

Materijalna šteta, kako prenose turski mediji tek treba biti utvrđena, ali je već jasno da će biti ogromna, obzirom da je oštećen veliki broj stambenih i poslovnih objekata, kao i saobraćajnica i vozila.

Turska meteorološka služba zadržala je narandžasto upozorenje i za naredne dane, a ono se posebno odnosi na regije Marmara, Egejskog mora, zapadnog Sredozemlja i zapadnog Crnog mora te na sjeverozapadu centralne Anadolije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Ukinute vize: Od danas državljani Hrvatske mogu lako u Ameriku

Hrvatski državljani od danas mogu putovati u SAD bez vize, saopćili su…

Ženi prijeti 20 godina zatvora zbog svađe oko maske u avionu

Žena iz Texasa sada se suočava sa potencijalnom 20-godišnjom zatvorskom kaznom zbog…

UŽAS: U nesreći u rudniku 52 mrtvih

Broj mrtvih u nesreći u sibirskom rudniku u petak popeo se na…

“Covid-19 je nestao”. Šta se dešava u Africi?

Na prometnoj tržnici u siromašnom predgrađu Hararea Nyasha Ndou je držao svoju…