BIH

Isplatili svojim radnicima po 500 KM, Sindikat nezadovoljan: “Nema novca za neku veću cifru”Iz Sindikata navode kako pojedinci stalno govore da je situacija teška, a istovremeno se ne odriču niti jedne svoje privilegije

Uprava Hrvatske pošte (HP) Mostar svojim je radnicima uplatila 500 maraka jednokratne novčane pomoći, a Sindikat HP Mostar nezadovoljan je odlukom da se te pomoć isplati i članovima Uprave Društva.

“Po njihovim riječima, poduzeće nema novca za neku veću cifru. Možda ovo možemo i razumjeti, ali ne možemo razumjeti kako su to članovi Uprave HP Mostar ugroženi, pa su i oni dobili isti iznos jednokratne pomoći, kad su njihova primanja i do pet puta veća od npr. primanja šalterskih radnika, vozača, poštara itd”, navodi se u priopćenju Sindikata HP Mostar.

Iz Sindikata dalje navode kako pojedinci stalno govore da je situacija teška, a istovremeno se ne odriču niti jedne svoje privilegije (službene kartice, službena vozila i gorivo u privatne svrhe, službena putovanja i u zemlje EU).

“Možda oni ovo ne smatraju privilegijama, ali dok sve ovo imaju na raspolaganju ne mogu ostalim zaposlenicima HP Mostar govoriti o teškom stanju i o tome kako nema novca za povećanje naših plaća koje su, usput rečeno, za veliku većinu zaposlenih u HP Mostar niže od prosječne plaće u FBiH”, poručili su iz Sindikata HP Mostar.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top