ZDRAVLJE

Imate problema sa spavanjem: Donosimo popis namirnica koje garantuju bolji sanDovoljno sna važno je za funkcioniranje vašeg imunološkog sustava, ali i za vaše raspoloženje. Uprkos tome, više od trećine odraslih ne spava dovoljno, odnosno spavaju manje od preporučenih sedam sati po noći. Da biste se lakše isključili i na vrijeme utonuli u san, pokušajte prilagoditi svoju prehranu. Donosimo popis namirnica koje jamče bolji san.

Banane

Banane su izvor magnezija i kalija, minerala koji mogu opustiti mišiće. Sadrže i triptofan, koji se pretvara u melatonin i serotonin, hormone koji smiruju mozak.

Med

Žličica meda u čaju provjereno je sredstvo za opuštanje jer med sadrži sastojke koji pomažu umiriti um.

Bademi

Bademi sadrže kalij i vitamin B, koji smiruju živčani sustav, ali i proteine, ​​koji pomažu u održavanju stabilne razine šećera u krvi tijekom sna, pa mogu smanjiti adrenalin, koji nam nije potreban dok spavamo.

Jaja

Jaja sadrže triptofan, poznat i kao hormon sreće. Savršena večera za dobar san? Salata bogata povrćem s tvrdo kuhanim jajetom.

Zob

Zobena kaša sadrži sastojke koji pospješuju san: kalcij, magnezij, silicij, fosfor i kalij.

Orasi

Orasi mogu povećati razinu serotonina, a također sadrže triptofan i magnezij.

Losos

Poznato je da losos sadrži vitamin B6, koji je važan u proizvodnji melatonina. Losos iz pećnice odlična je ideja za zdravu i ukusnu večeru koja će pomoći da zaspite kao beba.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top