Ilda Šaulić, kćerka pjevačke legende Šabana Šaulića krenula je očevim stopama i već godinama se uspješno bavi muzikom, a nedavno je na dodjeli nagrada SEMUS-a, po ugledu na njega, dobila priznanje za istaknutog umjetnika.

Pevačica je u intervjuu za Kurir rekla daa je ponosna na ovaj uspjeh, ali je dodala da joj je žao što njen uzor nije bio s njom tog važnog dana.

– Svako ko se bavi muzikom i estradom priželjkuje da dobije status istaknutog umjetnika. Bila sam ponosna na sebe samu. Žao mi je što tata nije bio tu, ali vjerujem da on sve to negdje posmatra i da bi bio ponosan, priznala je.

Iako voli muziku, Ilda priznaje da posle tragedije u kojoj je Šaban stradao ni ona ni sestra Sanela nisu mogle da slušaju njegove pjesme.

– Na početku mi je bilo teško da slušam njegove pjesme. Kad čujem njegov glas, srce zaigra. Ali ja sam neko ko je to prihvatio na neki način, ne znam ni ja sama kako ni zašto, ali volim da se slušaju njegove pjesme. Da budem u okruženju gdje se pjevaju i da naručujem njegove numere. To je hrana za mene, za razliku od ukućana, od sestre koja na primjer prošle tri godine nije ni slušala njegove pjesme. Nije to mogla. E onda je vremenom, pošto smo imali neke situacije i gdje je trebalo i da se proveseli i da se dignu ruke i da se slušaju tatine pjesme, smekšala i počela da ih sluša. Ja sam negdje isturena i na nastupima, u okruženju uvijek se čuju njegove numere, iskrena je Ilda.

Kako je Alsin Levent, Turčin koji je izazvao nesreću u kojoj je Šaulić poginuo, osuđen u Njemačkoj na svega tri godine i tri mjeseca zatvora, porodica Šaulić je odlučila da se žali.

-Iskreno, ne znam dokle je sve stiglo. To je sve na advokatima u Njemačkoj koji se time bave. Prosto, mi smo znali da presuda može da bude maksimalna četiri godine, mislim da je mizerno za takvu stvar. Mi se žalimo dalje, ali njega ništa ne može da vrati. Ali, mislim da je ljudski da se žališ i da tražiš to što treba i da pravda bude zadovoljena na neki način, kaže Ilda.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Nada Obrić nije zadovoljna penzijom

Pjevačica Nada Obrić otkrila je prije nekoliko godina da je zvanično u…

Fahrudin Pecikoza otkrio kako je napisao hit Miljacka Halida Bešlića

Inspiraciju za stihove čuvene pjesme “Miljacka”, koju je komponovao Željko Joksimović, a…

Film “Toma” obara rekorde, do sad zaradio 5 miliona KM

“Toma”, film srbijanskog glumca i reditelja Dragana Bjelogrlića, obara rekorde gledanosti kako…

Dejan Dragojević ne može da potpiše papire

Dejan Dragojević tokom “Pitanja gledalaca” dobio je pitanje vezano za razvod od…