Iz stranke Ujedinjena Srpska koju vodi Nenad Stevandić jučer je izletila ideja da se Darko Mladić, sin ratnog zločinca Ratka Mladića, pojavi kao kandidat na idućim izborima.

Oni ga zamišljaju kao nestranačkog kandidata koji bi mogao ponijeti kandidaturu za predsjednika RS ili Predsjedništvo BiH.

Tu ideju je u javnost plasirao Kostadin Vasić koji je član Predsjedništva Stevandićeve stranke. Oni čine koaliciju sa SNSD-om u RS.

“U prvom slučaju, Ujedinjena Srpska je predložila svog predsjednika, Nenada Stevandića, a kao vanpolitičkog kandidata, stav radne grupe Ujedinjene Srpske je da bi to trebao biti nezavisni zajednički kandidat Darko Mladić, sin Ratka Mladića, kao osoba koja bi svojim iskustvom i harizmom mogla da integriše najveći broj birača”, izjavio je Vasić.

Da li se radi o probnom balonu, provokaciji ili ozbiljnom planu još uvijek nije jasno, no o svemu je za portal srpskainfo govorio i sam Mladić mlađi.

“Koliko sam shvatio, to je više izraz neke političke procjene trenutnog stanja tamo nego što je sada konkretno nešto prema meni. Ali, hajde da ostavimo vremena da vidimo šta je to tačno. Meni još nije potpuno jasno kako sam ja isplivao u toj priči”, kaže Mladić, čiji je otac osuđen na doživotni zatvor zbog stravičnih zločina među kojima i genocid u Srebrenici.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Potvrđena optužnica protiv bivše ministrice u Vladi KS Amele Dautbegović

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv bivše…

Mlada Slovenka umrla nakon vakcinisanja Johnson&Johnson

Mlada Slovenka umrla je od posljedica moždanog udara manje od dvije sedmice…

Anketa: Da li bi stupili u brak s osobom druge vjere?

Bosna i Hercegovina od pamtivijeka važi za zemlju koja je oličenje multietičnosti.…

U saobraćajnoj nesreći kod Kiseljaka poginuo pješak

U mjestu Višnjica Polje kod Kiseljaka večeras se dogodila saobraćajna nesreća u…