Udruženje poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske predložilo je Nacionalnom štabu civilne zaštite da proslava novogodišnje noći bude organizovana prema režimu za svadbe, da se u objekte ulazi sa covid potvrdama, da se okupljanje prijavi Štabu i da se radi do dva ujutro.

“Vjerujemo da je to razuman i racionalan prijedlog s obzirom na kontekst. U kontaktu smo sa predstavnicima Ministarstva turizma i Štaba i imamo informaciju da će odluka biti donesena sljedeće sedmice”, rekao je direktor Udruženja poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske Bernard Zenzerović.

On je istakao da su se od početka epidemije hoteli pokazali kao odgovoran sektor, te je stoga siguran da će sve vrhunski funkcionisati i za Novu godinu.

“Proveli smo anketu među članicama našeg udruženja i pokazalo se da će za novogodišnje praznike biti otvoreno nešto više od 200 hotela, te se nadamo većem brojem gostiju nego lani. Kada je riječ o organizovanom dočeku Nove godine, imamo operativni problem jer ne znamo kako možemo raditi, i gosti žele znati što će ih čekati u hotelu”, rekao je Zenzerović za “Poslovni.hr”.

Prema trenutnim mjerama Nacionalnog štaba civilne zaštite, okupljanje je dozvoljeno samo do ponoći. Doček 2021. godine ugostiteljima je bio praktično zabranjen zbog strogih epidemioloških mjera.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Tukao čovjeka do smrti nasred ulice: Uhapšen 20-godišnjak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž. R. (2001)…