Dok su djevojčice čekale da uđu u salu, on je prišao sa leđa oštećenoj maloljetnici i rukom je uhvatio za stražnjicu pa stisnuo iako je bio svjestan da na taj način čini bludne radnje nad oštećenom.

Zeničko tužilaštvo je okončalo istragu protiv Nermina Skopljaka iz Tešnja, domara uposlenog u Osnovnoj školi “Huso Hodžić”, optuživši ga za krivično djelo bludne radnje, odnosno da je 19. januara ove godine od 18 do 20 sati u sportskoj dvorani prišao maloljetnici i uhvatio je za stražnjicu. Sve se, stoji u optužnici koju je potvrdio Općinski sud u Tešnju, desilo za vrijeme treninga ženskog košarkaškog kluba Tešanj.

Skopljak ranije nije osuđivan, a iskoristio je priliku kada je veći broj djevojčica stajao u hodniku do ulaza u sportsku dvoranu.

– Dok su djevojčice čekale da uđu u salu, on je prišao sa leđa oštećenoj maloljetnici i rukom je uhvatio za stražnjicu pa stisnuo iako je bio svjestan da na taj način čini bludne radnje nad oštećenom. Nakon toga se brzo udaljio od nje, a sve je vidio trener S. Dž, koji je stajao sa djevojčicama u hodniku, navodi se u optužnom aktu.

Protiv Skopljaka je podnesena prijava direktoru škole u kojoj je navedeno da se Skopljak i u prethodnom periodu ružno ponašao prema djevojčicama tako što je ulazio u svlačionicu dok su se presvlačile, a pri prolazu pored njih dodirivao ih je po ramenima i rukama, zbog čega su se osjećale neprijatno i uznemireno. On bi se uskoro trebao naći u sudnici Općinskog suda u Tešnju radi izjašnjenja o krivici, prenosi Oslobođenje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…