Hadži Hasib efendija Čamdžić, sa svojih 99 godina, najvjerovatnije je najstariji stanovnik na području Gračanice. On bi za tri mjeseca mogao napuniti 100 godina, a kako kaže, zdravlje ga dobro služi.

Predsjednik MIZ u Gračanici Admir Brkičević i glavni imam Smajo ef. Mustafić najstarijem imamu, hadži Hasibu, u prisustvu njegovog sina Adema, koji je uvijek uz njega, uručili su zahvalnicu za dugogodišnji rad i doprinos u razvoju IZ.

– Nikada nismo zaboravljali našeg najstarijeg imama koji se, nakon službovanja u Maglaju i Derventi, 1969. godine vratio u rodnu Gračanicu, u džemat Lipa. Odatle je prije 31 godinu otišao u zasluženu penziju. Hasib nam je pričao da je ispočetka radio bez plaće, od džematlija bi dobivao nešto namirnica, pa je sa suprugom, da bi prehranio porodicu, radio i u poljoprivredi. Ali on je uvijek bio zadovoljan svojim životom – kazao je ef. Mustafić.

Hasib ef. Čamdžić zahvalio je na posjeti i zahvalnici koju je dobio. Bilo ga je fascinantno slušati kako priča o svom životu, prisjećajući se svakog trenutka.

Volio je, kako je rekao, dok je mogao, biti za volanom. U šali je naveo da je „poderao“ tri nova automobila Fićo i jednog Yugu, koji i sada čuva u dvorištu, da ga podsjeća na nekadašnja vremena.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…