MAGAZIN

Hanka Paldum započela godinu koncertnim spektaklom u HrvatskojSvoj je prvi koncert u ovoj godini održala u Hrvatskoj, 3. januara u mjestu Velika gdje je održala koncert za pamćenje ispred više hiljada fanova koji su na koncert pristigli s raznih strana Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Koncert je održan u sklopu najveće adventske manifestacije u Slavoniji – “Ninina čarobna shhhuma”, koja se tradicionalno održava u Velikoj, kraj grada Požege. Uz Samira Hodžića na harmonici, Hanku je pratio tamburaški sastav Paori iz Požege.

Kraljica sevdaha publiku je držala u euforiji uz svoje najveće hitove “Ali pamtim još”, nakon čega je nizala svoje hitove “Zelene oči”, “Crne kose”, “Voljela sam voljela”, “Ja te volim”, “Ja te pjesmom zovem”, “Zlatne žice”, “Što svaka žena sanja”, “Avlije, avlije”, “Kani suzo izdajice”, “Srce je moje kamen”, “Sa sa Sarajevo”, te aktuelni singl “Niko kao majka” i mnoge druge. 

“Ovo je nezapamćeni spektakl u ovom dijelu Slavonije”, komentirali su mnogi iz publike, a dan nakon koncerta, Hanki je stigao i poseban poziv gradonačelnika grada Požega dr.sc. Željka Glavića, koji je našu pjevačicu svečano dočekao u svojem kabinetu.

“Gradonačelnik me pozvao kako bi mi lično zahvalio što sam u Veliku privukla toliku publiku iz mnogih udaljenih gradova širom Hrvatske”, pojasnila je Hanka i s oduševljenjem komentirala koncert:

“Ovaj ću koncert još dugo pamtiti, publika je pjevala u glas sve moje pjesme od početka do kraja koncerta i to s takvim žarom. Bilo je prelijepo”.

A za početak 2023. godine, Hanka je svojim fanovima odlučila darovati i poseban poklon –  na svoj je službeni YouTube kanal postavila novu izvedbu svojeg velikog hita “Balada mojoj majci”.

“Pjesma je čarobni most kojim se najbrže može stići na sve destinacije svijeta, koja nam iznenada pokuca na vrata i tiho, nečujno se useli u naša srca! Pjesma je tu kao lijek, kad plačemo, kad nas nešto boli, kada se veselimo, kad volimo, kad molimo. Ovu pjesmu “Balada mojoj majci” poklanjam svojim fanovima za sretan i radostan početak 2023. godine! Ova pjesma budi najtananije osjećaje, sjetu i čežnju za svojim toplim domom, majkom, zelenim livadama i šumama, bistrim potocima i rijekama, i svime što nas vezuje za svoj rodni zavičaj”, poručila je Hanka.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top