ZDRAVLJE

GRIPA I TRUDNOĆA IMAJU TRI ZAJEDNIČKA SIMPTOMA: EVO O ČEMU SE RADIS obzirom na to da simptomi gripe mogu biti uobičajeni i za neke druge pojave, kao što su one koje donosi trudnoća, onda u tom slučaju može biti teško otkriti šta se tačno događa u vašem tijelu.

Kako se ispostavilo, neki simptomi slični gripi i simptomi trudnoće mogu djelovati slično, zbog čega je teško odrediti o čemu se radi, što baš i nije dobro u vrijeme u kom imamo tolik virusa.

Tri velika preklapanja simptoma gripe i trudnoće su umor, mučnina i glavobolja.

Možda ćete osjećati da vam je teže ustati iz kreveta ujutro ili da očajnički želite drijemati tokom dana. Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) napominju da je umor definitivno simptom gripe i nije tako čest kod tipičnih prehlada, a da se osobe koje imaju gripu često osjećaju kao da nemaju snage ni sjediti.

Istovremeno, osjećaj tolikog umora također je jedan od najčešćih znakova rane trudnoće. Vaše tijelo se priprema za mnogo promjena, a sve vaše dodatne kalorije odlaze u maternicu, uzimajući ostatku vašeg tijela mnogo potrebne energije.

Mučnina i povraćanje stereotipno su znakovi trudnoće, ali su također uobičajeni simptomi gripe.

CDC napominje da povraćanje i dijareja također mogu biti simptomi gripe, ali se češće javljaju kod djece, rjeđe kod odraslih.

Bolovi su simptomi gripe, kao i glavobolje, prema CDC-u. Međutim, bol u glavi također može biti uobičajena pojava u ranoj trudnoći jer blage, ali česte glavobolje mogu biti rezultat povećanja volumena krvi u vašem tijelu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top