BIH

Graničarima rekao da nema ništa prijaviti, ali mu nisu povjerovali: U sjedište VW Passata sakrio 343.000 eura pa tapacirung zalijepio pur-pjenomCarinici su u saradnji sa policijom na graničnom prijelazu Gradina spriječili pokušaj krijumčarenja deviza

Slučaj je otkriven kada je jučer u večernjim satima za detaljnu kontrolu izdvojen VW Passat, švedskih registarskih oznaka, kojim su iz Švedske prema Bugarskoj putovala dvojica stranih državljana.

Putnici su carinicima na prijelazu rekli da sem ličnih stvari nemaju ništa da prijave, ali su službenici, sumnjajući u njihovu izjavu, ipak odlučili detaljno da pregledaju automobil.

Ubrzo su njihove sumnje potvrđene, jer su primjetili da je tapacirung u prtljažniku, iza zadnjeg sjedišta, naknadno montiran. To je ukazalo na mogućnost da se iza metalne ploče koja je sa jedne strane bila zavarena, a sa druge pričvršćena pur-pjenom, nalazi specijalno napravljen prostor za skrivanje krijumčarene robe.

Čim su otvorili dio skrivenog bunkera, carinici su zatekli dvije plastične kese i platnenu torbu ispunjene neprijavljenim eurima, ukupno 343.000 neprijavljenih eura. Među novčanicama je najviše bilo onih u apoenima od 50, 20 i 10 eura.

Policija je saopštila da je u suradnji sa UКP, Odjeljenjem za borbu protiv korupcije i Regionalnim centrom granične policije prema Republici Bugarskoj, Upravom carina i Posebnim odjeljenjem za suzbijanje krijumčarenja Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsila sirijske državljane M. К. (29) i I. A. (46) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo pranje novca.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Nišu.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top